XS
SM
MD
LG

Šah: Milićević: „Najveći uspeh je što smo svi na broju“!

BEOGRAD, 29. decembar (Info centar).- Aca Milićević, predsednik Šahovskog kluba Beograd okupio je na maloj svečanosti članove i prijatelje kluba da, uz čašicu razgovora i dijalog sa jednim ispečenim prasencetom, obeleže kraj kalendarske godine, prve u novim prostorijama ispod istočne tribine stadiona OFK Beograda.

- Nije ovo bila godina koju ćemo pamtiti po nekim spektakularnim rezultatima i, iskreno, mislim da nam je najveći uspeh što smo svi na broju - našalio se Milićević u uvodnoj besedi.- Uspeli smo, citiram jednog našeg drugara, „da izbegnemo da se u ligi plasiramo u niži rang“, ali smo, sa druge strane prezadovoljni radom Akademije i Škole problemskog šaha i onim što su naši mladi polaznici pokazali na međunarodim i domaćim takmičenjima. Dali smo i skromni doprinos i u organizaciji „Memorijala Mome Vučićevića“ koji je bio jedan od najznačajnijih šahovskih događaja u Beogradu ove godine. Zahvaljujemo se OSD Beograd i fudbalskom klubu koji nam je postao nova kuća posle selidbe iz starih prostorija u Ulici srpskih vladara i u idućoj godini se nadamo i proširenju...

Iz Akedmije, koju vode intermajstor Jovan Todorović i fidemajstor Ivan Martić, na velikoj šahovskoj pozornicu uspešno već koračaju Adela Velikić koja je ove godine osvojila svetsko studentsko zlato, Mihajlo Jović vicešampion Srbije, Žika Perović, Marko Milanović koji je podelio od šestog do odmog mesta na SP za šahiste do osam godina, Jovana Srdanović druga na Prvenstvu Srbije, Mlađana Ristić treća na Prvenstvu Srbije... Iz šahovske radionice dvostrukog velemajstora problemskog šaha, urednika Šahovske rubrike Politike Marjana Kovačevića zablistali su ove godine prvi biseri Ilija Serafimović, Žika Perović, Duško Mijatović...

Miša Kalanja, sekretar kluba, uručio je skromne darove, knjige, članovima i prijateljima kluba Dušici Čejić - Ivanišević, Adeli Velikić, Ivanu Martiću, Saši Jovanoviću, Todoru Terziću, Žiki Peroviću, Mihajlu Saviću, Sretenu Đuriću, Dušku Kojiću i Nebojši Baraliću.

Lepoj svečanosti i druženju, uz obavezni „cuger“, prisustvovali su intermajstori Jovana Erić i Miloš Jovičić, direktor OSD Beograd i veliki prijatelj šahista Boža Milenković, Nebojša Baralić, nekadašnji predsednik ŠS Beograda Ljuba Riznić, pesnik i šahovski zaljubljenik Ljubivoje Ršumović, novinar Radio Beograda Miroslav Nešić i na radost svih, posle duže vremena, i književnik Brana Šćepanović.