XS
SM
MD
LG

Nišlije tabeli ne veruju

Prošla je reprezentativna pauza, ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije i počinje ciklus u kojem će se odigrati još šest utakmica drugog dela sezone. Radnički u subotu gostuje Čukaričkom, po tradiciji svom „omiljenom“ rivalu, jer, od kako su se 2012. ponovo vratile u elitno društvo našeg fudbala, Nišlije ne znaju za poraz u duelima sa popularnim „brđanima“. U prvom kolu prvenstva, „Real“ je na Čairu savladao Čukarički 2:1 posle preokreta (Mrkić, Stojanović – Tomić) i malo je ko tada verovao da će Beograđani baš tom utakmicom započeti jednu turobnu jesen u kojoj su ostvarili samo tri pobede, a doživeli čak osam poraza i trenutno zauzimaju tek 13. mesto na tabeli.

Detalj sa utakmice u Nišu

Međutim, Nišlije tabeli ne veruju i napominju da je Čukarički mnogo bolji tim, nego što bodovni saldo pokazuje:

- Uvek se radujemo mečevima sa Čukaričkim, jer to najčešće budu dinamične utakmice, a teren na Banovom brdu je redovno u dobrom stanju. Oni su, definitivno, ekipa koja malo zavarava svojim bodovnim učinkom. Iako imaju neke svoje slabosti, mislim da zaslužuju više bodova i mi se trudimo da razmišljamo kako trenutno stanje na tabeli ni slučajno nije njihova trenutna vrednost. Oni stvaraju šanse, ali ne uspevaju u dovoljnoj meri da ih realizuju, a dosta golova su postigli iz prekida. Samo individualno da ih pogledate, videćete da su sposobni da vas ugroze. Pre svega, jaki su u ofanzivi, gde imaju Ožegovića i Mandića, kao i Fofanu... Tu su, svakako, i dvojica naših bivših igrača Marko Tomić i Darko Bulatović. Sad, na nama je da probamo da sputamo te njihove kvalitete. Uvek se protivnicima bavimo do te mere da se adaptiramo na ono što pružaju, ima toga što ćemo morati da podesimo u našoj igri, ali svakako da imaju i slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo i vratimo se u Niš sa bodovima – rekao je trener Radničkog Milan Rastavac na konferenciji za novinare uoči meča u Beogradu.

Govoreći o svom timu, trener Nišlija posebno se veseli dobrom zdravstvenom biltenu i činjenici da su čak trojica igrača „očistila“ kartone u Ivanjici:

- Mi igramo dosta dobro, pogotovo kad je teren u dobrom stanju. Trudili smo se da iskoristimo pauzu da radimo što bolje, da popravimo ono što je trebalo popraviti i da ovaj poslednji deo jeseni dočekamo što spremniji. Dosta smo jači nego u prethodnom kolu: Aleksandar Jovanović, Miloš Petrović i Radoš Bulatović su očistili kartone, Stojanović i Pavkov su ozdravili, pa sada ima više manevarskog prostora što se sastava tiče. Sad, koliko su Stojanović i Pavkov spremni, jer tek su se uključuli u trenažni proces, još ćemo videti. Apostolović ima problem sa malim prstom na nozi, videćemo u kojoj meri će biti sposoban da igra – ostavio je Rastavac neke dileme nedefinisanim.

O utakmici sa Čukaričkim svoja očekivanja izneo je i Miloš Petrović, igrač koga bi svaki trener poželeo, jer može veoma uspešno da igra na više mesta u timu. No, sva je prilika da će popularni Raul na Banovom brdu zauzeti svoju najstandardniju poziciju – desnog beka:

-Šef je sve rekao, bez obzira što je Čukarički u donjem delu tabele, ne smemo da se opustimo. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo, kompletni smo i jedva čekamo utakmicu. Dobar međusobni bilans takođe hrabri, preostaje još da maksimalno koncentrisani uđemo u utakmicu i verujem da ćemo u Niš doći najmanje sa bodom – kaže Petrović.

Na kraju susreta sa novinarima, Rastavac je upitan da prokomentariše napise u medijima da će na kraju jesenjeg dela sezone otputovati u Englesku, gde će sedam dana biti gost Mančester sitija i njegovog trenera Pepa Gvardiole:

-Stvar je jednostavna. Mislim da je edukacija jedino što sigurno može da vas unapredi. Čim prestanete da učite i nadograđujete se, počinje pad... Dakle, ideja je da u pauzi iskoristim priliku da, zajedno sa profesorom Markom Stojanovićem sa kojim sarađujem i u Radničkom, posmatram treninge Mančester sitija i da posle obojica budemo sposobni da unapredimo svoj rad. Drago mi je zbog toga što sam dobio takvu priliku i nastojaću da je što bolje iskoristim. Prošle godine sam, u vreme zimske pauze, bio u Ajndhovenu i trudiću se da i u buduće svaku priliku iskoristim za edukaciju i napredovanje – rekao je Rastavac koji će, podsetimo, od 17. do 24. decembra boraviti u Mančesteru.

 


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18