XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Petar Janković prvi, Mateja Šakić drugi na turniru u Skoplju

SKOPLjE, 12. novembar (Info centar).- Mladi kuglaš Partizana Petar Janković, sin prvotimca crno belih Jovice Jankovića, osvojio je prvo mesto u juniorskoj konkurenciji na tradicionalnom turniru povodom 13. novembra, Dana oslobođenja Skoplja sa 558 čunjeva. Drugo mesto pripalo je igraču šampiona Beograda i srpskoligaša Tehnohemije (igra na dvojnu regristraciju) Metaji Šakiću, sinu prvotimica Beograda Njegoša Šakića, sa 541 čunjem. Igrali su i Borislav Rogić koji je oborio 503 čunja, kao i Mladen Popović (obojica Tehnohemija) koji je srušio 450 čunjeva.

Kod seniora, četvrti je bio kuglaš srpskog prvaka Beograda Njegoš Šakić sa 575 čunjeva. Igrali su i Jovan Kerečki (Crvena zvezda) 558, Novak Obradović (Partizan) 544 i Želislav Jakab (Crvena zvezda) 534. Titulu je odbranio makedonski reprezentativac Bojan Vlakevski sa 621 čunjem. Prošle godine Njegoš Šakić je bio treći.

- Imamo dobru saradnju sa kuglaškim radnicima iz Skoplja i tradicionalno učestvujemo na njihovim turnirima. Zahvaljujem se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda koji finansira programe Kuglaškog saveza Beograda, kao i našim kuglaškim prijatljima iz Skoplja i istaknutom kuglaškom radniku Risti Petrovu na gostoprimstvu - istakao je Novak Obradović, predsednik KS Beograda koji je ujedno su i igrali u seniorskoj konkurenciji.- Možemo da budemo zadovoljni dobrim rezultatima naših juniora Petra Jankovića i Mateje Šakića koji su nastavili tradiciju osvajanja trofeja u Skoplju. Kuglaški savez Beograda izuzetno ulaže u razvoj i školovanje mladih igrača i ovakve kuglaške manifestacije su idealna prilika da steknu iskustvo.