XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Crvena zvezda protiv Kragujevca, Alimenta dočekuje Apatinke

BEOGRAD, 10. novembar (Info centar).- Žreb za Kup Srbije za 2017. odredio je da se u četvrtfinale odigraju tri superligaška duela. Mečevi su 4. decembra.

Crvena zvezda igraće protiv Kragujevca na kuglani Spens u Novom Sadu od 11 časova, a sudiće Jovan Boda.

Branilac titule u Kupu Srbije i šampion Beograd sastaće se sa Kordunom iz Kljajićeva u Vrbasu od 11 časova i sudiće Darko Milović.

Beogradski Partizan treći put u tri godine (2015. su igrali u polufinalu, 2016. u osmini finala) sastaće se sa novosadskim Radničkim na kuglani u Kragujevcu, a sudiće Milovan Pantić.

Da li će se u polufinale plasirati još jedan superligaš odluče ishod predkola u kome će se sastati superligaš Jedinstvo (Novi Bečej) i vojvođanski ligaš Vojvodina (Novi Sad), odnosno vojvođanski ligaši Jadran (Golubinci) i Dolina (Padina). Oba susreta će se odigrati 27. novembra u Vrbasu. Pobednici će se 4. decembra od 11 časova u četvrtfinalu sastati na Banjici u Beogradu. Sudiće Saša Mitrović.

Kod žena, u četvrtfinalu slobodan je prošlogodišnji finalista Kristal (Zrenjanin).

Vojvođanski ligaš, novosadska Alimenta igraće sa superligašem Apatinom u Bačkoj Topoli od 11 časova a sudiće Arpad Antal.

Superligaši, beogradski EDB i novosadski Radnički sastaće se u Kragujevcu od 15 časova, a sudiće Milovan Pantić.

Drugi četvrtfinalni duel superligaša je Singidunum (Beograd) - Srem (Ruma) u Vrbasu od 15 časova i sudiće Pjer Koprivica. Svi mečevi su, takođe, 4. decembra.

Prošlogodišnji pobednik Pionir iz Subotice istupio je iz takmičenja u šampionatu i kupu iz finansijskih razloga.

Žrebom u prostorijama KSS su rukovodili predsednik TK KSS Miloš Mitrović i član Mirko Čukvas, a prisustvovali su predstavnici klubova EDB i Singidunum (žene) i Beograda i Partizana (muškarci), kao i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović.