XS
SM
MD
LG
06.11.2016 lokalnenovine.rs

Hiljadu vatrenih navijača na utakmici sedme lige

I ovo je Srbija...Zastave, šalovi, pirotehnika, razglas i stotine usijanih dlanova stvaraju osećaj od kog se ledi krv i zastaje dah! FK "Rojkovac" je najmladji klub iz istoimenog naselja u Obrenovcu.

Nastao je ovog leta tu izmedju zgrada, na klupama, kada su momci iz kraja odlučili da svoje slobodno vreme i energiju upotrebe na najbolji mogući način. Neko je rekao "Hajde da napravimo fudbalski klub" i to je bilo dovoljno za akciju.

Foto: lokalnenovine.rs

Niko tada, čak ni medju njima, nije mogao predpostaviti da će za samo par meseci imati nešto tako veliko. Malo te čuvene klupe u naselju,malo društvene mreže i priča je svaki dan dobijala sve lepši oblik. Za klub igraju uglavnom igrači iz ovog naselja i svi su pre svega veliki drugari.Momci koji poštuju sami sebe i sve druge,pa je tako ova ekipa vrlo brzo postala pravi hit.

Na prvoj utakmici koju su odigrali u poslednjoj,sedmoj ligi Srbije i ujedno drugoj Obrenovačkoj već ih je bilo stotinak i svi su imali taj iskreni sjaj u očima i radost koju imaš samo onda kada nekoga ili nesto stvarno  voliš. Na stadion "Park Kneževa" gde Rojkovčani igraju svoje utakmice na poslednjoj utakmici u jesenjem delu došlo je nešto malo manje od hiljadu vatrenih navijača. Takvu atmosferu na tribinama u ovom trenutnku ima malo klubova najjačih liga u regionu i najmladji obrenovački klub iz Srbije.

 

Foto: lokalnenovine.rs

Zastave, šalovi, pirotehnika, razglas i stotine usijanih dlanova stvaraju osećaj od kog se ledi krv. Njihova najveća želja u ovom trenutnku je teren u svom naselju,što su pokazali velikim trasparentom na utakmici,koju su naravno dobili rezultatom 4:1 i time overili jesenju titulu u poslednjoj ligi Srbije.

Posle katastrofalne poplave kada su za Obrenovac čuli širom sveta i kada je ovaj grad pravim čudom preživeo ogromnu kataklizmu i vratio se iz mrtvih,iz varoši na rekama dolazi još jedno čudo - FK ROJKOVAC, sa svojim navijačima.
ZBOG OVOGA SE IGRA I VOLI FUDBAL!

Prilog objavljen u saradnji sa: "Lokalne novine"


Crvena Zastava 0 : 11 Rojkovac
Roma 0 : 3 Trstenica
Proleter 2 : 0 Skela
Zadrugar 7 : 1 Munja
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rojkovac 16 13 1 2 40
2 Zadrugar 16 12 1 3 37
3 Trstenica 16 12 1 3 37
4 Tornado 16 9 2 5 29
5 Proleter 16 6 1 9 19
6 Skela 16 5 1 10 16
7 Roma 16 4 3 9 15
8 Munja 16 4 2 10 14
9 Crvena Zastava (-3) 16 1 0 15 0