XS
SM
MD
LG
03.11.2016 fit365srbija

Jelena Mladenović, devojka koja se bavi street workout-om

Zovem se Jelena Mladenović, imam 21 god. Bavim se uličnom gimnastikom ili “street workout-om”. To su bodyweight vežbe na šipkama, varijacije sklekova, elemenata poput “zastave”, “fronta” itd.

14914682_10209537927598373_1550128949_n

Foto: Jelena Mladenović, Italija

Počela sam 2013-te godine. Slučajno sam prolazila kroz Tašmajdan i videla poligon sa šipkama. Videla sam momke kako treniraju i želela sam i ja da naučim neke od elemenata. Posle sam vise o tome guglala, gledala sam na jutjubu klipove. Jako mi se dopalo jer niko nije trenirao takvu vrstu sporta. Kod nas to nije popularno, tj. nije bilo kao danas. Bila sam jedina devojka u Srbiji koja se bavi time. Već sledeće godine sam učestvovala na nekim takmičenjima. Pravili smo i na Tašmajdanu festivale, tu sam krenula da se takmičim u sklekovima protiv devojaka. Nažalost jako malo devojaka je ucestvovalo, ali uvek sam uzimala zlato.

Foto: Jelena Mladenović, “black lever”

U Čačku 2014. godine je bilo organizovano takmicenje, tu sam uradila prvi put 100 sklekova. Te godine sam takođe bila pozvana da ucestvujem u projektu koji je finansirala Evropska Unija. To je bio projekat u vezi street workouta, cilj je bio promovisanje tog sporta jer nije bio popularan. 10 dana smo bili i upoznala sam mnogo ljudi sirom evrope. Stekla sam i nove prijatelje. To je bio projekat “youth exchange Zagreb” ucestvovalo je 5 zemalja. To je bilo neko moje prvo iskustvo u tome. Te godine sam otisla u Madrid na “Arnold Classic”  isto smo demonstrirali street workout, Švarceneger nam je prišao i pogledao i video o cemu se radi. Ja sam bila oduševljena sto sam ga upoznala. Tu sam se takmičila u zgibovima i crossfitu i uzela po prvo mesto. Dobila sam brda nekih proteina, šejkera, majica, itd..

Sve u svemu kada sam se vratila pocela sam da radim i nisam imala vremena da se posvetim workoutu. 2015 ta god mi je kada sam pocela da treniram fudbal. Jos jedno novo iskustvo, trenirala sam par meseci pa sam se vratila workoutu. 2016-te god sam pocela tako sto sam krenula biciklu da vozim. I ranije sam je vozila ali ne tako daleke staze kao ove godine. Moj licni rekord je vožnja do Novog Sada. Voznja je trajala 5 sati sa pauzama. Te godine sam bila pozvana da ucestvujem na velikom street workout takmicenju u Italiji. To je bilo organizovano od strane “Burningate” tima iz Italije. Imala sam malo vremena da se spremam jer nisam znala da cu ici uopste nekad na neko street workout takmicenje jer sam se pomirila sa tim da kod nas nema devojaka i nemam konkurenciju i nisam imala motiv da vezbam  toliko jako. Dala sam sve od sebe u tih mesec dana da se dovoljno spremim da se sto bolje pokazem tamo. Nisam usla u top 3 ali sam bila zadovoljna mojojm tackom. Uvezbala sam dosta vezbi koje nikad do tad nisam mogla da uradim. Upoznala sam opet mnogo ljudi, ostvarila nove prijatelje, itd.

Trenutno i dalje radim, na akademiji sam za personalnog trenera, kada je zavrsim onda cu se definitivno posvetiti samo sportu, ali za sad ne mogu jer radim da bih platila stan i tu akademiju.

Volim visinu, opasna mesta, poglede sa visina. Sve volim da zabelezim.

Volim izazove, adrenalin, volim da fotografisem, da istrazujem I da putujem. Zivim zdrav zivot, treniram, druzim se, volim sve sto je drugacije, volim da postavljam sebi granice.

Izvor: fit365srbijasite.wordpress.com