XS
SM
MD
LG

Rukometaši Srbije se vraćaju u Čair

Posle godinu i po dana i utakmice sa Islandom, rukometna reprezentacija Srbije vraća se u Čair gde će odigrati utakmicu 2. kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2018. godine u Hrvatskoj. Rival “orlovima” u nedelju 6. novembra u 17 sati je Belorusija, a ulaz je besplatan.

Selektor Cvetković sa dvojicom povratnika Stojkovićem i Markovićem; foto: Rukometni savez Srbije

Nacionalni rukometni tim je na novom početku. Posle eliminacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Poljskoj ove godine i neuspeha u baražu za Svetsko prvenstvo 2017. od Češke, došlo je do promena na mestu selektora, pa je umesto Dejana Perića po drugi put u karijeri na kormilo reprezentacije došao Jovica Cvetković, koji je nacionalu selekciju već vodio u periodu od 2006. do 2009.

Na startu kvalifikacija Srbija će gostovati u Poljskoj u četvrtak, a tri dana kasnije u niškom hramu sportova dočekaće Beloruse. Cvetković, koji je u svojoj karijeri vodio i Železničar iz Niša, ističe da je potrebno vreme kako bi se ova ekipa uigrala, ali im vreme nije saveznik.

Dosta igrača nije bilo tu i moramo da menjamo neke stvari u odnosu na ranije. Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema 7 od 10 lakih golova, ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim - podvukao je on.

Povratnik u reprezentaciju Rastko Stojković dobro poznaje Beloruse budući da nastupa za šampiona te zemlje Meškov iz Bresta.

Ozbiljno verujem u kvalitet naše ekipe i znam da je veći od kvaliteta Belorusa. Poznajem 90% tih momaka i verujem da ako se organizujemo u ova dva tri treninga, da nemaju velike šanse u Nišu - poručio je on.

Ulaz na nedeljnu utakmicu je slobodan. Karte se mogu preuzeti od petka 4. novembra u Domu rukometa i na dan utakmice na biletarnici hale Čair.