XS
SM
MD
LG

Najbolje srpske sudije i treneri deo Evropske nedelje sporta

Od 8. do 13. septembra Evropska ragbi liga federacija (RLEF) održaće u Sent Helensu i Lidsu seminare za sudije i trener na kojem će učestvovati i predstavnici Ragbi 13 federacije Srbije. Ukupno 18 zemalja biće deo velikog edukacionog programa koji se održava u okviru „Evropske nedelje sporta“, inicijative koju je nedavno pokrenula Evropska unija.

 

 

Legendarni klub iz Super lige, Sent Helens u narednih pet dana biće zajedno sa lokalnom sudijskom organizacijom i Kauli internacionalnim koledžom domaćin velikog sudijskog seminara. Među polaznicima tog kursa biće međunarodne sudije Ragbi 13 federacije Srbije, Radoslav Novaković i Miloš Milinković koji će uz vredan obrazovni kurs imati priliku i da budu gosti na superligaškom meču Sent Helensa i Voringtona.

U istom periodu, još jedan velikan Super lige, Lids Rajnosi ugostiće 34 evropska trenera, a predstavnici Srbije biće Slobodan Manak i Ljubomir Bukvić. Telntovani stručnjaci Starog kontinenta imaće priliku da na delu vide rad jednog od najboljih trenera planete, Brajana Mekdermota, odnosno na koji način se radi sa mladim igrčima u čuvenoj Lidsovoj Kirkstal Akademiji.