XS
SM
MD
LG

Okupila se šampionska ekipa Izvora Bukovičke Banje

Šampionski sastav ŽRK "Izvor Bukovička Banja" okupio se na prozivci u prostorijama kluba , i juče započeo pripreme za takmičarsku sezonu 2016/2017 , u okviru koje će aranđelovčanke pokušati da zadrže bar jedan trofej u svojim vitrinama. Ova ambicija nije nerealna s obzirom da se na prvo okupljanje okupio gotovo isti sastav koji je gradu podno Bukulje , u nedavno završenoj sezoni podario duplu krunu , prvu u istoriji kluba.

Pehari osvojeni prošle sezone obavezuju-"prozivka" za novu sezonu , ŽRK Izvor Bukovička Banja"

Trener Maksić , sa stručnim štabom koji čine pomoćni treneri Zvonko Paunović i Petar Vujačić za sada u odnosu na prošlu sezonu ne može da računa jedino na Danku Stefanović jer će ovaj bek karijeru nastaviti u Italiji , dok se ostatak tima ojavio na prozivci. Produženi odmor dobila je kapiten Sanja Rajović koja će se ekipi za par dana priključiti , a izostala je i golman Ana kačarević koja ima manjih zdravstvenih problema.

U tim se vraćaju , posle povreda desno krilo Tamara Žarković i bek-pivot Marina Tomić , dok će i konkurencija na golmanskoj poziciji biti znatno pojačana povratkom sa porodiljskog odsustva , Ilijane (Ugrčić) Nićiforović.

Najteži deo priprema predstoji u prve dve nedelje pa će puno posla imati članovi medicinskog tima Rada Lukić i Nikola Grujić koji su deo stručnog štaba i koji su i prošle sezone radili uz asistenciju doktora sportske medicine Slobodana Prodanovića.

Na golamanskim pozicijama Izvor će na raspolaganju imati , pored već pomenutih čuvara mreže , Ane Kačarević i Ilijane Nićiforović i juniorsku reprezentativku Marijanu Karić kao i mladu članicu pionirsko-kadetse reprezentacije , Mariju Simić.

Na levom kriliu ostale su: Timea Rabata (od ovog leta Milošević) , na bekovskim pozicijama konkurisaće: Milica Danilović , Danijela Ilić , Maja Radoičić , Milica Anić , Jovana Mrlješ i Ana Tomković uz Marinu Tomić , dok se u drugom delu sezone očekuje i povratak Katarine Stanić.

Pozicija desnog krila uz povratnika Tamaru Žarković rezervisana je za Anu Kojić , dok su kružni napadači: Sanja Rajović i Marija Petrović.

Uz istaknutu zahvalnost Opštini aranđelovac koja u najvećoj meri finansira klub , kako je rekao , Predsednik kluba , Nikola Ivanović , klub pregovara sa još najmanje dva igrača , pa nije isključeno , da se u nardnih nekoliko dana , ekipa dodatno ojača nekim novim imenom.

Igrači,stručni štab i deo uprave kluba na sastanku pred početak priprema

Plan stručnog štaba je da ekipi priključi i nekoliko mladih igrača iz drugog tima koji bi vremenom , u godinama koje slede sadašnje prvotimke dobile dostojne zamene.

Pripreme će biti sprovedene u Aranđelovcu a u planu je i nekoliko kontrolnih utakmica a za sada ostaje nepoznanica da li će se stručnom štabu kasnije priključiti i dosadašnji trener golmana Ivan Đorđević koji je već nekoliko sezona u klubu davao značajan doprinos radu i rezultatima kluba , jer ovaj trener posle letnjeg rada u , sada već čuvenom , kampu našeg proslavljenog rukometaša Ratka Nikolića , dobio pinudu za inostrani angažman pa bi karijeru trenera trebao da nastavi na jednoj egzotičnoj destinaciji , za šta se u narednim danima očekuje finiširanje razgovora sa novim poslodavcima.

Nova sezona novi izazovi... Trener Maksić,Predsednik kluba Ivanović i desno krilo Žarković

ŽRK Izvor Bukovička Banja će u narednoj sezoni igrati na "tri fronta" : Super ligi Srbije i Kupu Srbije u kojima aranđelovčanke brane trofeje , dok će posle odustajanja od kvalifikacija za Ligu šampiona , zbog zahtevniih finansijskih uslova koje iziskuje nastup u najkvalitetnijem takmičenju ženskih ekipa u Evropi , Izvor boje srpskog rukometa braniti u EHF Kupu u kome će šampion Srbije nastupiti već od prvog kola koje ja na programu 10/11 septembra za kada su zakazane prve utakmice renoviranog takmičenja pod okriljem EHF-a koji je od ove sezone predvideo spjanje nekadašnjeg Kupa Pobednika Kupa i EHF Kupa....

Po okončanju "prozivke" za program Regionalne Radio Televizije "Sunce" , govorili su: levo krilo Timea Rabata , golman Ilijana Nićiforović , tprvi trener Živojin Maksić , kao i Predsednik kluba Nikola Ivanović...