XS
SM
MD
LG

Memišević (ne) ostaje u Radniku

Stub odbrane Radnika u najboljoj sezoni u istoriji kluba Samir Memišević ima tri inostrane ponude i to iz Holandije, Belgije i Njemačke, ali je još neizvjesno da li će se otisnuti u inostranstvo.

Kapiten Radnika Samir Memišević / foto: Bojan Jakovljević

Odlične partije prošle sezone u kojoj je Radnik pobrao trofeje u Kupu RS i BiH nisu prošle nezapaženo, a sigurno je tome doprinio i poziv Mehmeda Baždarevića i učešće na Kirin kupu u Japanu.

"Nemam šta da krijem, dobio sam ponude iz tri zemlje, ali je posao i dalje daleko od završenog. Ne bih da govorim o imenima klubova, ne bi bilo korektno ni prema Radniku. Još sam igrač ovog kluba, treniram istom žestinom kao prošle sezone i koncentrisan sam na rad kao da ne postoji mogućnost odlaska. Na kraju krajeva, imam ugovor na još jednu sezonu, pa se o mom transferu pita i Radnik, a ukoliko i ne odem ovog ljeta, uopšte neću biti tužan", rekao je Memišević.

Za razliku od njega, Joco Stokić je dobio papire za raskid ugovora i već je potpisao predugovor sa kuvajtskom Al Jahrom.

"Odlazim u Kuvajt 25. jula. Dogovorio sam se o svim detaljima ugovora, zadovoljan sam uslovima i nadam se da će moj drugi odlazak u inostranstvo biti uspješan. Radniku želim sve najbolje u novoj sezoni", rekao je Stokić, koji je kratko vrijeme nosio dres južnokorejskog Đeđu junajteda.

S obzirom na to da je Ranik ostao bez mnogo nosilaca igre u odnosu na prošlu sezonu, a da nova počinje idućeg vikenda, Bijeljinci moraju dovesti još nekoliko pojačanja.

"Ukoliko nas napusti Memišević, prioritet će nam biti dovođenje ozbiljnog štopera, a treba nam i jedan bočni ofanzivni fudbaler. Još nekoliko fudbalera će doći na probu", rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Radnik će u prvom kolu novog prvenstva igrati protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog u Mostaru, ali postoji mogućnost da termin meča bude pomjeren sa subote na nedjelju (24. jul), jer će "plemići" u utorak gostovati Legiji u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Autor: Dušan Repija / Glas Srpske)