XS
SM
MD
LG

Bijeljinci finiširaju paklene pripreme

Radnik iz Bijeljine posljednji kontrolni meč uoči starta Premijer lige BiH imaće danas od 17 časova protiv Orašja u Etno selu Stanišići.

Atmosfera u ekipi je odlična, iako je šef stručnog štaba Slavko Petrović nametnuo žestok ritam.

Još uvijek Bijeljinci ne mogu prežaliti eliminaciju iz Evrope. Iako je u prošloj sezoni nastup u Ligi Evrope izborio sa crnogorskim Bokeljom, Nikola Čelebić je priliku da zaigra u ovom takmičenju ostvario u bijeljinskom Radniku, u duelu sa bugarskom ekipom Beroe, protiv koje je postojala šansa za prolaz u drugo kolo.

"Ostaje mala žal i gorčina za Evropom, jer sam uvjeren da smo mogli više da pokažemo. Beroe je jedna kvalitetna i dobro organizovana ekipa, ali je po mom mišljenju sreća faktor koji je odlučio ko će proći dalje. Cijela ekipa je vjerovala u prolaz i svi smo živjeli i radili za tu utakmicu i na kraju nismo uspjeli, što je za nas sve bilo veliko razočarenje", kaže Čelebić.

Zanimljivo je da je sportski sektor Bijeljinaca zapazio Čelebića tokom zimskih priprema kada su Radnik i Bokelj odigrali prijateljsku utakmicu, od kada postoji i interesovanje za ovim lijevim bekom. Uslovima u klubu zadovoljan je i Čelebić.

"Što se tiče kluba i ljudi, lično sam jako zadovoljan i mnogo mi je drago što sam došao. Radnik je jedan jako organizovan klub sa izuzetno dobrim igračkim kadrom, što ćemo pokazati u Premijer ligi. Prvo kolo i utakmicu sa Zrinjskim ćemo dočekati maksimalno spremni i fokusirani. Svi u klubu žele da nastave sa rezultatima iz prošle sezone i motiv nam ne nedostaje. Znam da je liga smanjena i očekujem zaista teške i zanimljive utakmice tokom prvenstva", ističe fudbaler Radnika.

Čelebić je u Bijeljini već mjesec dana, ali kaže da nije imao priliku da grad bolje upozna. Svako ko iole poznaje sistem rada trenera Petrovića zna šta je razlog.

"Bijeljinu još nisam baš najbolje upoznao, jos ne znam sve šta grad nudi, a razlog tome su nenormalno teške pripreme koje smo imali proteklih mjesec dana. Većinu svog slobodnog vremena sam koristio spavajući i odmarajući se. Za sada sam upoznao Gradski park koji je prelijep i dosta posjećen, a kada uđemo u takmičarski ritam imaću više vremena za upoznavanje ostatka grada", rekao je Čelebić.