XS
SM
MD
LG

Branko Grahovac: Hajduk favorit, ali možemo dalje

"Splitski Hajduk je favorit u dvomeču sa nama, ali priželjkujemo iznenađenje i prolaz u narednu rundu takmičenja Lige Evrope", rekao je za "Glas Srpske" golman rumunskog prvoligaša Jašija Branko Grahovac koji se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj.

Žrijeb u Nionu spojio je Splićane sa Rumunima koji su izborili izlazak na evropsku scenu kroz Ligu za opstanak gdje su osvojili prvo mjesto i to bukvalno u posljednjim minutama zadnje utakmice rumunskog šampionata. Ovo je najveći uspjeh kluba u istoriji, jer igrajući i pod ranijim nazivom Politehnika nikada nisu nastupali na evrosceni.

"Biće teško sa Hrvatima, ali ne i nemoguće da izađemo kao pobjednici. Za nas igra Ante Sarić koji je svojevremeno nastupao za Zadar tako da smo od njega dobili dosta korisnih informacija", istakao je Grahovac.

Prva utakmica igra se 14. jula u Jašiju, dok je revanš sedam dana kasnije u Splitu. Grahovac ističe da vjetar u leđa Hajduku mogu dati njihovi navijači, popularna "Torcida".

"Sa velikim žarom bodre svoj klub što je za respekt. Samo se plašim da ne saznaju u kojem ćemo hotelu biti pred utakmicu u Splitu, da ne bi pravili buku i skandirali, jer su i ranije radili slične stvari. Volio bih da se dobro naspavam pred revanš", naglasio je Grahovac.

Ovo je njegov četvrti nastup u evropskim takmičenjima. Igrao je u nekadašnjem Kupu UEFA sa Zetom iz Golubovaca i Borcem iz Čačka, a najsvjetlije trenutke u karijeri imao je sa Ocelulom iz Galacija sa kojim je igrao u Ligi šampiona protiv Mančester junajteda, Benfike i Bazela.

"Ostajem još najmanje dvije godine u Jašiju sa kojim sam produžio ugovor prije nekoliko dana. Nadam se da se moj status neće promijeniti i da ću i dalje biti u prvom timu. Neće biti velikih izmjena u igračkom kadru tako da će osnova tima i naredne sezone ostati ista. Pokušaćemo iduće godine da izborimo Ligu za šampiona i tako napravimo još veći uspjeh", dodao je Grahovac.

DVA SRPČANA U EVROPI
Grahovac je jedan od dvojice Srpčana koji su izborili nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja. U Radniku iz Bijeljine igra Aleksandar Glišić, koji je dugi niz godina nastupao za srbačku Slogu i Crvenu zemlju, a u polusezoni je prešao u Radnik iz Tekstilca gdje je u tom trenutku bio prvi strijelac Prve lige Republike Srpske.

(Izvor: Glas Srpske / Dejan Jovičić)