XS
SM
MD
LG

OK Niš ostao bez trenera

Posle 2 istorijske sezone na čelu stručnog štaba Odbojkaškog kluba Niš Saša Stefanović je postao novi trener Novog Pazara. Prema njegovim rečima, po isteku ugovora niko mu se iz Niša nije obratio za produžetak saradnje, a iz kluba poručuju da će naći adekvatnu zamenu.

OK Niš - Vanja Keser

Stefanoviću nije ponuđen produžetak saradnje; foto: Vanja Keser

Svi iz niškog kluba će prethodne dve sezone pamtiti dugo. Prvo je posle 38 godina klub izborio povratak u odbojkašku elitu, da bi godinu dana kasnije u prvoj sezoni sa najkvalitetnijim srpskim klubovima izborio učešće u evropskom Čelendž Kupu, završivši ligaški deo na 4. mestu.

Jedan od tvoraca rezultata za ponos Niša i prvi strateg kluba Saša Stefanović odlučio se za promenu sredine i postao novi trener Novog Pazara, kluba iz kojeg je i stigao u niški tim. Kako kaže, ne postoji nikakav novi sportski razlog zbog kojeg se odlučio na takav potez.

Sport je to. Posle dve godine u Nišu, u kojem smo i klub, a i ja kao trener ostvarili istorijske rezultate putevi nam se razilaze. Iskreno, ugovor mi je istekao u maju, niko se iz kluba nije javio i ponudio razgovor o produžetku saradnje, pa sam prihvatio ponudu Novog Pazara - istakao je Stefanović.

Kada sumira dvogodišnji rad u niškom sastavu, ponosan je na mnoge stvari, ali na prvom mestu izdvaja odbojkaše.

Najponosniji sam na momke. To su uglavnom Nišlije koje su tavorile po drugim klubovima, ne svojom krivicom, a onda su se odbojkaški reanimirale u svom gradu. Drago mi je da su čelni ljudi kluba Dejan Jovanović i Jelena Žarić Kovačević okupili sve ove momke. Svi ćemo dugo pamtiti ove dve sezone - siguran je doskorašnji strateg niškog tima.

Jedino za čime Stefanović žali jeste što je Niš prerano završio takmičenje u plej-ofu.

Mislim da smo mogli da prođemo Partizan. Ali, suočeni sa mnogim povredama, kao i drugim problemima sa kojima se svi klubovi muče, nismo mogli više. No, kada se sve sumira, ovo je zaista veliki uspeh - ponovio je on.

Prvi utisci o novoj sredini za Stefanovića su više nego pozitivni.

Radi se o ambicioznom klubu koji je prošlu sezonu završio na 3. mestu i stigao do 1/2 finala plej-ofa, a takođe će nastupati na evro-sceni. Radujem se novom klubu, a starom želim sve najbolje i nadam se da ćemo imati lepe međusobne utakmice - završio je on.

Jovanović: Uskoro krećemo u sastavljanje tima za novu sezonu

Predsednik niškog kluba Dejan Jovanović istakao je da je odlazak Stefanovića potpuno normalna stvar, jer je njemu, kao i ostalim igračima, istekao ugovor po okončanju sezone.

Nismo pregovarali po isteku, ni sa njim, ni sa odbojkašima, jer su svi imali ugovor na godinu dana. Niko nije mogao da očekuje da ćemo imati ovako uspešnu sezonu. U periodu koji je pred nama napravićemo planove za narednu takmičarsku godinu - podvukao je on.

O potencijalnom nasledniku na klupi Niša Jovanović nije hteo da priča, a početak priprema za narednu sezonu najavio je za prvu nedelju avgusta. 


Radnički 2 : 3 Novi Pazar
Inđija 2 : 3 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Niš
Spartak 3 : 0 Partizan
Klek Srbijašume 0 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda 18 17 1 51
2 Vojvodina NS Seme 18 16 2 47
3 Novi Pazar 18 12 6 36
4 Niš 18 11 7 28
5 Partizan 18 9 9 28
6 Spartak 18 8 10 24
7 Ribnica 18 6 12 20
8 Radnički 18 6 12 19
9 Klek Srbijašume 18 5 13 15
10 Inđija 18 0 18 2