XS
SM
MD
LG

Privrednik Ilija Jevtić nagradio šampione iz Modriče

Uspješne svako voli i svi svojataju. Juniorska odbojkaška selekcija Modriče, a sve su prilike da se radi o prvom timu, jer seniora danas i nema, novi je šampion BiH u muškoj konkurenciji.

Na putu do tih ostvarenja najčešće ih je pratila besparica, uz sva druga iskušenja. Ipak, privrednik Ilija Jevtić pružio im je podršku, sponzorisao klub, a kada su postali šampioni upriličio je prijem.

"Ove mlade ljude volim. Pokušao sam da ih nagradim za uspjehe. Zahvalan sam i njima i trenerima i predsjedniku kluba na ostvarenom. Ja sam uz njih. Ja ovoj modričkoj mladosti vjerujem. U mene mogu imati povjerenje i želim da ih pratim na putu do novih velikih ostvarenja. Na taj način, Modriča će vratiti ugled u sportu kakav je nekada uživala", rekao je Ilija Jevtić, ugledni privrednik iz Modriče.

Dugi niz godina živio je i radio u inostranstvu. Zaradio je pristojno, pa dijeli sa svima.

"Proveo sam u Švajcarskoj tri i po decenije. Zaradio toliko da mogu živjeti sa porodicom pristojno u bilo kojem kraju svijeta. Međutim, ljubav prema Modriči i rodnoj Koprivni nije imala cijenu. Vratio sam se i želim da podržim sve koji, kao ja, vole ove prostore. Interesuju me uspješni sugrađani, pa ću dvojicu odbojkaša da stipendiram od danas do kraja školovanja, a klub će reći ko su ti mladići", najavio je Ilija Jevtić, direktor tvornice za proizvodnju obuće "Alfa" iz Modriče.

Jedan od potencijalnih stipendista je Perica Babić, kapiten juniora Modriče.

„Drago nam je što ima ljudi kao što je gospodin Jevtić, da podržava modrički sport i ulaže novac. Mnogo smo mu zahvalni. Lijepo je od njega što je ponudio dvije stipendije. Ja ću upisati fakultet, možda meni jedna pripadne. Kamo sreće da se i drugi modrički privrednici ugledaju na Iliju Jevtića", rekao je Babić.

Privrednik Jevtić doprinio je da predsjednik OK Modriča, Vid Blagojević sporije osijedi.

"Preduzeće Alfa i njen vlasnik prepoznali su u ovim mladićima budućnost modričke odbojke. Nismo ih trebali mnogo ubjeđivati da stanu uz nas. Ova firma više puta je pomogla našem klubu nekada donirajući direktno finansijska sredstva, a u nedavno okončanoj sezoni donirali su nam kompletnu opremu. Za svaku pohvalu je gest vlasnika i direktora fabrike obuće Alfa što je organizovao prijem za mlade odbojkaše i što ih je nagradio sa 700 maraka, a, kao što smo čuli na prijemu, Jevtić je obećao i druge vidove pomoći, prije svega prevoz na takmičenja, kupovina sportskih patika i, ono što nas je posebno obradovalo, najava stipendiranja dvojice odbojkaša koji ovih dana završavaju četvrti razred srednje škole. Modričkom sportu bi bilo potrebno makar desetak ovakvih privrednika", rekao je Vid Blagojević, predsjednik kluba.

Modriča ih ima, ali se ne oni ne vide svaki put da pomognu sportu i omladini.
Kada su najpotrebniji…

(Autor: Slađan Jeremić)