XS
SM
MD
LG

Kadeti VGSK-a šampioni srbije

U Kraljevu je u tehničkoj organizaciji OK Ribnica održan finalni turnir Prvenstva Srbije za odbojkaše u kadetskom uzrastu. Poslednjeg dana na programu su bile utakmice za konačan plasman,a publika je uživala u novoj dvorani na desnoj obali Ibra i u sali TSC „OKANIK“ u Mataruškoj Banji. Utakmice za medalje i pehare odigrane su novom hramu sporta, pred nekoliko stotina gledalaca. U borbi za treće mesto Spartak iz Ljiga je bio bolji od beogradskog Blok Auta čime je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na takmičenjima mlađih kategorija za Ljižane.

Pobeda nad Vojvodinom, u grupi, za nas je već bio veliki uspeh. želeli smo više, nadali se da možemo, ali je VGSK-a u polufinalu bio bolji i pokazao se kao dominantan tim na ovom prvenstvu. Raduje me da smo se podigli i da smo u borbi za treće mesto pokazali kvalitet i zasluženo slavili pobedu. Za naš gradić sa par hiljada stanovnika ovo je veliki uspeh i zaista sam presrećen – kaže Nenad Kovačević trener kadeta Spartaka iz Ljiga.

U velikom finalu nije bilo mnogo dileme oko pobednika. Gradištanci su prvi set odigrali ispod nivoa i Radnički je to znao da kazni. Kada je “stari vuk“ na klupi VGSK-a Rade Veličković povisio ton, njegovi puleni su počeli da igraju i Kragujevčani realno nisu imali nikakvu šansu.

Veliki uspeh, pogotovo ako se zna da u našem timu su samo dva igrača 1998. godište i jedan 1999. Svi ostali su pioniri od kojih očekujem trijumf na finalnom turniru prvenstva u tom uzrastu. Zaista smo bili dobri, imali smo i težak put, trebalo je pobediti domaćina u grupi, odlične Ljižane u polufinalu. Čestitke dečacima i već se spremamo za juniorski turnir opet u Kraljevu – mirnim glasom je posle osvojenog zlata pričao Rade Veličković trener kadeta VGSK.

Novi kadetski prvak Srbije samo je nastavio nisu uspeha kluba ove sezone.

Dečaci nam idu na svetsko školsko prvenstvo, ponovo smo prvoligaši posle titule u Drugoj ligi, ali još nismo stavili tačku. Biće još medalja i pehara. Rezultat je to velikog rada i sistema koji smo uspostavili. U našem prvom timu su sve deca iz Velikog Gradišta, ponovo stvaramo igrače, „fabrika“ radi i tako će biti i u buduće, bar dok ja budem u klubu – zaključuje Rade Veličković.

Veliki favoriti za medalje i pobednički pehar, kadeti C. zvezde i Vojvodine morali su da se zadovolje Petim, odnosno sedmim mestom. Domaćin Ribnica imale je pred početak prvenstva velike ambcije, ali je šesto mesto realnost za pulene Miloša Živanovića.

Već narednog vikenda (13.,14. i 15. maj) u Kraljevu će biti odigran finalni turnir Prvenstva Srbije za juniore.

REZULTATI POSLEDNjEG DANA FINALNOG TURNIRA ZA KADETE

za 11. mesto: Užice – Topličanin 3-0 (25-15, 25-22, 25-12)

za 9. mesto: Železničar – Niš 3-1 (19-25, 25-11, 25-20, 27-25)

za 7.mesto: Vojvodina – Metalac Takovo 3-0 (25-16, 26-24, 25-16)

za 5. mesto: Ribnica – Crvena zvezda 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

za 3. mesto: Spartak (Ljig) – Blok Aut 3-1 (25-18, 25-18, 20-25, 25-15)

FINALE: VGSK – Radnički (Kg) 3-1 (23-25, 25-21, 25-12, 25-14)