XS
SM
MD
LG

Lijepa budućnost odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj

Proteklog vikenda u Modriči je održan dvodnevni finalni turnir juniorskog prvenstva Republike Srpske za odbojkaše. Učešće na finalnom turniru izborili su Ljubinje, Radnik, Pelagićevo i Modriča, domaćin turnira.

Juniori OK Modriča, vicešampioni / foto: Slađan Jeremić

Odigrano je šest utakmica, a novi šampion Republike Srpske je ekipa Ljubinja, dok je Modriča vicešampion u takmičarskoj 2015/2016.godini. Treći je Radnik, a četvrto Pelagićevo.

Rezultati utakmica:
Modriča - Radnik 3:0 /25:22, 25:14, 25:16/
Ljubinje - Pelagićevo 3:0 /25:17, 25:14, 25:15/
Radnik Pelagićevo 3:0 /25:21, 25:23, 25:16/
Modriča - Ljubinje 0:3 /22:25, 19:25, 19:25/
Ljubinje - Radnik 3:0 /25:20, 25:22, 25:23/
Modriča - Pelagićevo 3:0 /25:17, 25:12, 25:23/

OK "LJUBINJE"
Turanjanin, Samardžić, R. Lečić, Amanović, Nosović, Brborić, S. Bokić, I. Lečić, F. Lečić, N. Bokić, Pecelj. Trener: Miladin Rudan.

OK "MODRIČA"
Bencun, Borojervić, Popović, Cvijić, Babić, Karamanović, Novaković, nedić, Đurić, Gavrić, Vuković, Božić. Trener: Lazo Cvijić.

OK "RADNIK"
Toromanović, Balaban, Đukić, O. Manojlović, S. Manojlović, Babalj, Zgonjanin, Jocić, Savić, Janjičić, Damjanović, Drljić. Trener: Miodrag Milićević.

OK "PELAGIĆEVO"
Ivanović, Radić, I.Biskupović, Krstić, Kušlaković, S. Biskupović. Trener: Dejan Iljić.

Sudije završne odbojkaške smotre u Modriči bili su Slaviša Kuzmanović (Banjaluka), Predrag Pecikoza (Doboj), Srđan Cvijanović (Modriča). Delegat OS RS bio je Nikola Košević iz Modriče.

Najbolji igrač modričkog finalnog turnira bio je Ivan Lečić iz pobjedničkog Ljubinja.

"Drago mi je da sam najbolji među svojim vršnjacima jer nije lako biti najbolji. Meni je ovaj uspjeh draži ako se zna da mi je ovo posljednja sezona u dresu Ljubinja, odlazim na dalje školovanje. Svake godine imamo kvalitetne završnice, ekipe tada pruže i najviše. Gdje god da se igra, bude dobro, a u Modriči je po tradiciji tako", rekao je Ivan Lečić.

Šampione je do velikog uspjeha predvodio kapiten Stefan Turanjanin.

"Naravno da smo zadovoljni. Kako smo trenirali, takve smo rezultate i ostvarili. Turnir je bio odličan, a mi zasluženo prvi", rekao je Turanjanin.

Perica Babić, kapiten Modriče, žali za titulom.

"Zadovoljstvo je polovično. Bili smo favoriti i red je bio da osvojimo prvo mjesto. Ipak, Ljubinje je bilo za nijansu bolje. U Modriči se i dalje igra dobra odbojka. Mlađe selekcije pružaju super partije i to ukazuje da za budućnost ovog sporta u Modriči ne treba strahovati", rekao je Babić.

Ovogodišnje šampione, Ljubinje, vješto je do uspjeha vodio trener Miladin Rudan.

"Mogu biti zadovoljan. Rutinski smo dobili Pelagićevo, sa Modričom i Radnikom bilo je teže. Tri prvoplasirane ekipe pokazale su da imaju perspektivu, pa i Pelagićevo ukazuje da imaju talente. Mladim takmičarima treba dati šansu. Mladih u odbojci je sve manje. Drugi sportovi su privlačniji, u odbojci nema materijalnih ostvarenja, ali ima talenata i u njima treba tražiti buduće reprezentativce", poručio je Medan.

TABELA

01.    Ljubinje    3    3    0    9:0    9
02.    Modriča    3    2    1    6:3    6
03.    Radnik     3    1    2    3:6    3
04.    Pelagićevo    3    0    3    0:9    0

Organizator dvodnevnog finalnog turnira bio je klub domaćin, Modriča.

(Autor: Slađan Jeremić)