XS
SM
MD
LG

Aranđelovac puno uložio u sport u 2015 godini-sportisti vratili rezultatima

NAJBOLJI SPORTISTI ARANĐELOVCA TIMEA RABATA IZ IZVORA BUKOVIČKE BANJE I PREDRAG ISIDOROVIĆ IZ AMK DIJAMANT , NAJBOLJI KLUB ORK ŠAMOT 65... Veliki broj priznanja pripao je karate sportu u čemu su prednjačili članovi Karate Kluba Knjaz.

Sportski Savez Aranđelovac je pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac , krajem prošle nedelje , u velikoj Sali Doma omladine u gradu pod Bukuljom , tradicionalnom manifestacijom „Sportista godine“ proglasio najbolje aranđelovačke sportiste u protekloj godini. Ova lepa svečanost održana je po 51 put , a ovog puta uručeno je 17 redovnh priznanja za najbolje sportiste i klubove u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama pionira,kadeta juniora i seniora ,nagrađeni su i najbolji klubovi-ekipe kao i treneri u svim uzrastima , izabran je i najbolji sportski radnik , a dodeljeno je i 5 specijalnih priznanja za afirmaciju pojedinih sportskih disciplina i aktivnosti.

Opština Aranđelovac obezbedila priznanja za najbolje u 2015-oj godini (foto Vladimir Đajić)

Prisutne je u prepunoj sali Doma omladine najpre pozdravio Predsednik Sportskog Saveza Aranđelovac , profesor Zoran Radovanović , koji je uz čestitke laueratima za 2015-u godinu , svim sportistima poručio da će Opština Aranđelovac i ubuduće ulagati u sport i sportske klubove , uz opredeljenje da se ubuduće dodatno radi na stvaranju boljih infrastukturnih uslova za aranđelovačke sportske klubove ali i školski sport koji treba da bude baza i zalog za budućnost sporta ne samo u Aranđelovcu nego i u čitavoj Srbiji. On je podsetio na podatak da je lokalna samouprava u 2015-oj godini iz gradskog budžeta izdvojila značajna sredstva za 57 klubova i da je po tome Aranđelovac jedna od sredina koja u Srbiji izdvaja velika sredstva za sportiste te da se nada da će ta izdvajanja u budućnosti dovesti do toga da slavu sporta ovog grada ali i Srbije pronose neka novi sportski asovi ponikli u ovoj sgredini...

Ispunjena sala Doma omladine u Aranđelovcu. Detalj sa dodele pruznanja Sportista godine 2015 u  Aranđelovcu

Zamenik Predsednika Opštine Bojana Radovića , Miladin Jakovljević , uz čestitke nagrađenima ,prisutnima je najavio još veću podršku lokalne samouprave sportu u gradu pod Bukuljom podsetivši da je Aranđelovac grad sporta te da bi svi oni koji žele do ovog laskavog priznanja trebalo da vredno rade na svojim rezultatima u toku 2016-e godine.

Posle tradicionalne besede doajena sportskog novinarstva radomira Miloševića i teksjta koji je prisutnima pročitao njegov sinVladimir Milošević , o rezultatima koji su ostvareni u prošloj godini , uručeno je ukupno 22 priznanja.

Radi afirmacije aktivnosti pojedinih sportskih klubova , udruženja ili organizacija Upravni Odbor Sportskog Saveza Aranđelovac dodelio je i 5 specijalnih priznanja od kojih je prvo otišlo u ruke Gordane Đerić članice Udruženja penzionera sela Banje za ostvarene rezultate na olimpijadi za osobe trećeg doba a kao podršku osobama koje i u podmaklim godinama promovišu sport kao način zdravog i kvalitetnog života.

Specijalnim priznanjem nagrađeno je i Sportsko Društvo Venčani a za promociju rekreativnog sporta u seoskim sredinama , dok je ogroman trud dvojice profesora fizičkog vaspitanja Milije Ilića i Igora Hočevara  i uložen trud  u osnivanje i rad Škole plivanja kroz koju je prošlo više od 120 što mladih , što starijih aranđelovčana koji se mogu pohvaliti dobrim plivačkim znanjem nagrađen takođe specijalnim priznanjem Sportskog Saveza.

Zoran Radovanović-Predsednik Sportskog Saveza , Igor Hočevar (u sredini) i Milija Ilić (desno) osnivači škole plivanja

Pionirski poduhvat Konjičkog Kluba Aranđelovac i ideja predsednice ovog sportskog kolektiva Jelene Obradović da se kroz program hiporehabilitacije pomogne osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama nije ostao nezapažen , pa je ovaj klub osim za promociju grada kroz sportski turizam specijalno priznanje Sportskog saveza pre svega zaslužio za realizaciju svoje humanosti kroz program u kojem je učestvovalo više od 50 uglavnom mlađih osoba kojima je druženje sa konjima donelo veliki napredak u kvalitetu svakodnevnog života.

Sport u misiji humanosti... specijaalno priznanje za Konjički klub Aranđelovac,Predsednik kluba Jelena Obradović

Dugogodišnji rezultati u odbojkaškom sportu u cilju podizanja kvaliteta ženske odbojke direktnim učešćem na samom terenu , kao kapitenu i lideru konstantno podmlađivane ekipe , Aleksandri Milačić , doveli su do toga da jedno od 5 specijalnih priznanja bude uručeno i napred pomenutoj sportistkinji Odbojkaškog Kluba Šumadija , koji pored ženske ekipe u II ligi „Centar“ ima i mušku selekciju koja je kao i ženski tim sastavljena iskjlučivo od mladića i devojaka iz Aranđelovca.

Još jedno priznanje pripalo je odbojkaškom sportu i to za najboljeg sportskog radnika ,a ovu titulu je u 2015-oj poneo Predsednik OK Šumadija , Saša Bošković koji je u kratkom vremenskom intervalu zajedno sa svojim saraddnicima i ostalim članovima kluba obezbedio stabilnije finansiranje kluba u najvećoj meri podpomognuto finansiranjem iz opštinskog budžeta.

Priznanja za aranđelovačku odbojku: Aleksandra Milačić,kapiten ŽOK Šumadija i Saša Bošković,Predsednik kluba

Uručeno je i 4 priznanja trenerima za koje je bilo 7 nominacija a za svoj rad i rezultate u klubovima u kojima rade nagrađena su čak 3 karate trenera i jedan rukometni. Najbolji trener u 2015-oj godini kod pionira bio je Milan Ostojić iz karate Kluba Aranđelovac , dok su priznanja za najbolje trenere u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji pripale Urošu Vojinoviću iz karate Kluba Knjaz , odnosno Zvonku paunoviću iz Ženskog Rukometnog Kluba Izvor Bukovička Banja. U konkurenciji Dragoslava Perišića (moto sport) i Miodraga Vulete (biciklizam) , legendarna karatkistkinja Roksanda Atanasov iz Karate Kluba Knjaz zaslužila je priznanje za najboljeg trenera u seniorskoj konkurenciji , zbog odličnih rezultata svojih učenika kako na domaćim tako i na takmičenjima kako balkanskog , tako evropskog i svetskog formata.

Najbolji trener , legndarni takmičar srpskog karatea i karate kluba Knjaz , Roksanda Atanasov

Kada su u pitanju nagrade koje su dodeljenje klubovima ili nihovim takmičarskim ekipama , u sve 4 kategorije bilo je ukupno 9 nominacija. I u pionirskoj i u kadetskoj uzrasnoj kategoriji titula je pripala članovima Karate Kluba Knjaz , kluba koji je od 17 dodeljenih priznanja za rezultate u takmičarskom sportu osvojio čak 6.

Uroš Vojinović -KK "Knjaz",priznanje za najboljeg trenera u juniorskoj kategoriji

Kod pionira knjazovi karatisti: Nikola Novović,Drautin Dučić i Jovan Radosavljević nastupajući na prvenstvu Srbije i domaćem Kup-u , doneli su svom klubu,Karate Klubu Knjaz titulu najuspešnije pionirske ekipe-kluba na teritoriji Opštine Aranđelovac u 2015-oj godini , dok je to laskavo priznanje u konkurenciji kadetkinja osvojeno zahvaljijući rezultatima: Bojane Janjić , Nede Arsenijević i Anje Dragićević.

Budućnost aranđelovačkog i srpskog karate sporta

Mladi aranđelovački strelci , koji su zahvaljujući ogromnim naporima njihovih učitelja Danila Lekića i Svetislava Milutinovića , u 2014-oj godini nagrađeni za prve korake u istoriji takmičarskog streljaštva u ovom gradu , u 2015-oj godini napravili su još jedan iskorak osvojivši treće mesto na državnom prvenstvu u Kraljevu što je ekipi Streljačkog Kluba Aranđelovac , koju sačinjavaju: Tijana Usanović , Nevena Zečević i Mladena Ristić donelo priznanje najboljeg kluba-ekipe u juniorskoj konkurenciji za 2015-u godinu u gradu pod Bukuljom.

Juniorska ekipa streljačkog kluba "Aranđelovac" - Tijana Usanović , Nevena Ristić i Mladena Zečević

 Što se klupskih priznanja tiče najveća konkurencija bila je kod seniora , a od 5 pristiglih predloga titula namenjena najuspešnijem klubu u 2015-oj godini otišla je u klupske vitrine Omladinskog Rukometnog Kluba Šamot 65 , čiji su seniori izborili plasman u viši rang takmičenja , u Super B rukometnu ligu , gde posle prvog dela sezone kao debitanti proleće čekaju na deobi prvog mesta tabele 12 ekipa ovog takmičenja.

Miladin Jakovljević,zamenik Predsednika Opštine i Danko Perišić  član UO ORK "Šamot 65" najuspešnijeg kluba

Kod pojedinačnih priznanja , Upravni Odbor Sportskog Saveza Aranđelovac je u ženskoj i muškoj konkurenciji dodelio u 4 kategorije 8 priznanja a pristiglo je ukupno 26 nominacija od toga 14 ženskih i 12 kod muškaraca.

Za priznanje najbolje pionirke konkurisale su dve odbojkašice Anastasija Anđelković iz OK Šumadija i Sara Marinković iz OK Fortuna plus kao i dobitnica priznanja mlada karatistkinja iz KK Knjaz , Natalija Nikitović vicešampionka sa prvenstva Srbije u katama i trećeplasirana na Kupu Srbije u već pomenutoj disciplini.

Dominacija karate sporta u mlađim kategorijama... Pionirka Natalija Nikitović (KK Knjaz) i pionir Mišo Vrzić (KK Aranđelovac)

Titulu najbojeg pionira u 2015-oj godini u Opštini Aranđelovac , za koji su konkurisali isključivo karatisti , Nikola Novović (KK Knjaz) i Strahinja Blagojević (KK Elektroporcelan) osvojio je Mišo Vrzić iz karate Kluba Aranđelovac prvoplasirani takmičar ovog kluba na prvenstvu Srbije i trećeplasirani takmičar u domaćem Kupu.

Biciklista BK "Šumadija Biro plan",najbolji aranđelovački kadet u 2015-oj godini

I kod kadetkinja prijavljene su tri nominacije.U konkurenciji Nikoline Dukić iz Karate Kluba Aranđelovac i Anastasije Krejović iz OK Šumadija priznanje je uručeno Sofiji Radulović iz KK Knjaz šampionu Srbije u borbama za nade , dok je titulu najboljeg kadeta u 2015-oj godini osvojio još jedna nada aranđelovačkog biciklizma Nikola Matejić iz Biciklističkog Kluba Šumadija Biro plan , pobednik mnogih domaćih i inostranih trka od kojih su u kubu izdvojili prvo mesto na šampionatu Srbije u vožnji na hronometar i vicešampionske titule na prvenstvu Srbije u drumskoj i brdskoj vožnji , uz titulu šampiona u generalnom plasmanu na Kupu Srbije u biciklizmu.

Najbolja kadetkinja,Sofija Radulović iz Karate kluba "Knjaz"

Najbolja juniorka u Aranđelovcu u 2015-oj godini je Tijana Usanović iz Streljačkog kluba Aranđelovac , kapiten ekipe ovog kluba koja je u ekipnom plasmanu na državnom prvenstvu u Kraljevu osvojila treće mesto uz odlične rezultate na svim otvorenim prvenstvima na kojima je nastupala kako pojedinačno tako i ekipno.

Birajući najboljeg juniora , Upravni Odbor Sportskog Saveza , nije ima težak zadatak jer su klubovi predložili samo 2 kandidata: Predraga Arsenijevića iz OK Šumadija i Aleksandra Radovića člana karate Kluba Elektroporcelan. Titulu najboljeg juniora poneo je karatista KK Elektroporcelan , Aleksandar Radović koji je na prvenstvu Srbije i Kupu Srbije u kategoriji -75 kilograma osvajao treća mesta.

Sportistkinja grada Aranđelovca u 2015-oj godini je rukometašica superligaša Izvotra Bukovičke Banje , Timea Rabata kapiten ekipe koja je u takmičarskoj sezoni 2014/2015 izborila plasman u evro-kupove , osvojivši 5 mesto u konkurenciji 12 ekipa Super lige Srbije.Kasnije u ovom takmičenju ekipa se plasirala u ¼ finale čelendž Kupa evrope , uz učešće u polufinalu Kupa Srbije što je ovu devojku svrstalo na širi spisak nacionalnog tima.

Priznanja za ženski rukomet:Timea Rabata najbolja sportistkinja Aranđelovca i Zvonko Paunović najbolji juniorski trener

Sportista Aranđelovca je motociklista Predrag Isidorović , član Auto Moto Kluba Dijamant. Isidorović je na svim trkama u domaćem šampionatu bio na njvišem stepeniku pobedničkog postolja,što mu je donelo titula šampiona Srbije u klasi 600 formula a učesnik je i istočno-evropskog šampionata u motociklizmu,kao i član ekipe koja je u okviru balkanskog šampionata osvojila 3 mesto u Generalnom plasmanu.

Sportista Aranđelovca u 2015-oj , Predrag Isidorović AMK "Dijamant"

Opština Aranđelovac , koja je u najvećoj meri finansirala aktivnosti klubova i pojedinaca u toku 2015-e godine preko Sportskog saveza a kroz projekte klubova , obezbedila je priznanja za ovu svečanost dok je akciju pomogla i kompanija Knjaz Miloš koja je za prigodan koktel po završetku svečanosti obezbedila osveženje svojim proizvodima za sve nagrađene a i brojne goste koji su salu ispunili do poslednjeg mesta.

Najbolji među najboljima,dobitnici priznanja Sportista godine 2015 u Aranđelovcu

Prisutnima se predstavio i mladi karatista KK Knjaz , Aleksa Maksović učenik trećeg razreda Osnovne Škole Ilija Garašanin koji je posle 20-ak osvojenih medalja u katama za klub na različitim takmičenjima , nedavno osvojio i svoje prvo odličje u borbama na turniru u Sopotu. Ovoga puta mladi karatista nije pokazao veštine na tatamiju nego na harmonici jer je Aleksa Maksović i učenik drugog razreda Osnovne Muzičke škole Petar Ilić u Aranđelovcu u klasi profesora Branka Ilića pa su svi u Sali uživali u kraćem programu na harmonici koji je pokazao da aranđelovački sportisti imaju i mnoga druga interesovanja u različitim oblastima u kojima su takođe veoma uspešni.

"Muzički karate" , zajednička ljubav prema harmonici i karateu Aleksa Maksović , Karate Klub "Knjaz" i OMŠ "Petar Ilić"

Sudeći po svemu viđenom i najavama kako Opštine Aranđelovac , tako i ljudi koji rade u aranđelovačkom sportu i u 2016-oj godini treba , uprkos opštoj besparici u društvu , očekivati neke nove rezultate sportsista iz ovog dela Srbije koji će za laskava priznanja početkom naredne godine konkurisati ne samo kao najbolji sportisti grada nego i Srbije.

Najbolji trener pionira u 2015-oj,Milan Ostojić,karate klub "Aranđelovac"

Foto: Vladimir Đajić

Izveštaj sa svečanosti dodele priznanja za najuspešnije u aranđelovačkom sportu u 2015-oj godini pripremila je Radio Televizija „Sunce“ iz Aranđelovca... (Novinar RTV „Sunce“ Aleksandra Binjović , snimatelj Ivan Živanović)