XS
SM
MD
LG

Rvači somborskog Radničkog održali redovnu godišnju Skupštinu

Redovna godišnja Skupština rvačkog kluba Radnički iz Sombora održana je u sredu,2.marta tekuće godine u Sali Doma učenika, i na njoj su pisustvovali članovi skupštine , takmičari i simpatizeri kluba. Skup je počeo minutom ćutanja i odavanjem pošte nedavno preminulom predsedniku, treneru i rvaču Radničkog, legendarnom Ivici Frgiću, sportisti veka grada Sombora.

Nakon izbora radnog predsedništva, zapisničara i overivača zapisnika, pristupilo se radu Skupštine po sedam tačaka dnevnog reda. Skupštinu je vodio Nenad Mitrović, član UO kluba,a izveštaj o radu kluba izneo je predsednik , Vladimir Krstić, koji je prisutne obavestio o događajima u klubu, koji su se desili od zadnje (vanredne) Skupštine, koja je održana 16. novembra prošle godine. O rezultatima kluba govorio je Milan Marić prvi trener ekipe, i nabrojao takmičenja na kojimna su učetvovali rvači Radničkog u svim kategorijama. Ono vredno pomena je da su rvači somborskog kluba u prošloj godini osvojili 32 medalje na saveznom rangu takmičenja, te da je klub osvojio 7 mesto u I Saveznoj Ligi,a da je plasman, uz malo sreće mogao biti i bolji. Na izlaganje trenera nadovezao se i Igor Frgić, rekavši da su rvači Radničkog tokom prošle godine osvojili 166 medalja na 46 takmičenja u zemlji i inostranstvu.

U izveštaju o finansijskom poslovanju, predsednik Krstić je rekao da je klub godinu završio pozitivno, bez dugovanja, uprkos malom budžetu (oko 1.800.000,00), te da se u godini koja je pred nama očekuje ista situacija,a klub će nastaviti da se uklopi u okvire koji su mu na raspolaganju.

U delu tačke o planu i programu aktivnosti kluba za naredni period pričao je i Siniča Stričević, novinar (sada već ugašenog Radio Sombora), i izneo podatke o snimanju filma o Ivici Frgiću. Stričević je najavio i izdavanje knjige, za koju se uveliko skuplja materijal o legendarnom rvaču, zatim organizovanje memorijala sa njegovim imenom. Sa ove Skupštine pokrenuta je inicijativa o znamenju grada sa imenom Ivice Frgića, pa je dat predlog da se sportska hala „Mostonga“ ubuduće zove po njegovom imenu, zatim da jedna ulica u našem gradu nosi njegovo ime , te da se uradi bista sa njegovim likom i postavi na vidno mesto gde bi somborci i njihovi gosti mogli da se prisete velikana somborskog rvanja, Ivice Frgića.

Na kraju Skupštine, u sedmoj tački dnevnog reda, podeljeni su pehari takmičarima za postignute rezultate u 2015 godini. Tako su nagrađeni, najbolji pionir Nikola Katanić( pehar je zbog njegovog odsustva primio Filip Čuljak), zatim najbolji kadet Filip Frgić, najbolji junior Stefan Liščević, najbolji senior Mladen Gavrić, i najbolji takmičar Prve Savezne rvačke Lige, Danijel Špoljarić.

Radno predsedništvo Skupštine RK Radnički iz Sombora

Mladen Gavrić, najbolji senior u 2015 godini i predsednik kluba Vladimir Krstić

Zajednički snimak nagrađenih sa učesnicima i radnim predsedništvom Skupštine rvača Radničkog iz Sombora

Nagrađeni pojedinci sa predsednikom kluba