XS
SM
MD
LG

Idemo u Španiju da se nadigravamo, uloga favorita pripada domaćinu…

Na poslednjem treningu pred put u Španiju ,na dvomeč  ŽRK "Izvor Bukovička Banja" i "Rocasa Gran Canaria ACE" trener srpskog predstavnika u 1/4 finalu Čelendž Kupa Evrope , Živojin Maksić istakao je u osvrtu na dosadašnji žreb za ovaj evro-kup , da njegova ekipa nije imala sreće jer je “fortuna” uvek birala teške protivnike.

Takav je upravo i lider španskog prvenstva ekipa Rocasa Gran Canaria kome na megdan na Kanarska ostrva Izvor putuje sa željom da se nadigrava , i tamošnjim ljubiteljima rukometa prikaže u najboljem svetlu.

U izjavi za Radio televiziju “Sunce” iz Aranđelovca , trener Izvora ističe dobru atmosveru u njegovom timu kao i bolje igre u poslednjih nekoliko utakmica koje je ekipa dobila u nizu. Zadovoljan je kaže i što će moći da računa na sve devojke , jer su se od povrede oporavile Marija Petrović i Timea Rabata , a izvestan je nastup , u narednim utakmicama i desnog beka Ane Tomković…

Kako protiv odličnih špankinja... trener Izvora Bukovičke Banje, Živojin Maksić (foto:Peđa Mirić-"foto Centar)

 

… “ostaje žal što aranđelovačka publika neće biti u prilici da posmatra jedan kvalitetan evropski meč ali znamo da će naši navijači biti svim srcem uz nas , kao uostalom i u dvomeču sa holandskim Šulerom kada su putem interneta pratili direktan prenos naše druge utakmice u Holandiji… “ kaže trener Izvora Živojin Maksić.

Domaćin je sebi ove sezone zacrtao visoke ciljeve i gledaće na sve načine da se domogne same završnice ovog evro-kupa a njihovi rezultati u prvenstvu Španije dovoljno govore o kvalitetu ekipe kojom raspolaže trener Rocase.

... "opasnost nam preti sa svih bekosvskih pozicija a našim strelcimiće teško jer je na golu našeg protivnika iskusni golman španske reprezentacije Navaro , ali se nadam de ćemo imati i mi svojih aduta da se dosstojno suprostavimo ekipi koja ima prednost domaćeg terena ..." ističe Maksić.

Utakmice 1/4 finala Čelendž Kupa Evrope između Rocasa Gran Canaria ACE i Izvora Bukovičke Banje igraju se u subotu i nedelju 20 i 21.02.2016.godine od 18:00 sati.

Prilog Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca

Novinar Bojan Nikitović

Snimatelj Ivan Živanović