XS
SM
MD
LG

Od "Borića" do Bosfora

Mlada ekipa Kraljevo Rojal Krauns izgubila je od favorizovanih Kavalirsa 32:0 po četvrtinama (6:0, 8:0, 12:0, 6:0) i na taj način pomogla turskom predstavniku da se dokopa društva elitnih osam u EFAF Čelendž kupu.

U okviru Evropskog Čelendž kup takmičenja Kraljevačke Krune su odigrale svoju prvu međunarodnu utakmicu u Istanbulu sa domaćim timom Kavalirsa. Tokom prvog dela utakmice su kraljevčani uspešno parirali turskoj ekipi, osvajajući teren i ujedno uspešno se braneći, ali umor i neiskustvo većeg broja mladih igrača su uticali da pred kraj "padnu" u igri i izgube meč.
 
I pored poraza kraljevački momci su nakon utakmice primili čestitke i priznanja od protivnika i Johanesa Vudenberga, zvaničnog delegata Evropske federacije američkog fudbala koji je tom prilikom istakao da je iznenađen odličnom igrom srpskih mladića i da kraljevački tim pred sobom ima sjajnu perspektivu.

Glavni trener Kruna Goran Seničić razimira utiske iz istanbula: "Momci su odigrali koliko je bilo moguće za naš mlad tim, ali i pored poraza smatram da je naš klub za samo šest godina postojanja prešao veliki put od treniranja u "borićima" na ratarskom imanju do igranja zvanične utakmice na Bosforu. Sada nam ostaje da odbranimo čast kluba i grada na predstojećoj utakmici sa timom Ankare u Kraljevu" Nakon povratka iz Istanbula kraljevački tim nije završio svoje učešće u Evropskom takmičenju, 23. maja u Kraljevu će gostovati tim Falkonsa iz Ankare, za šta se Krune spremaju.


Fleg fudbal turnir u Pančevu

U Pančevu je 3. maja održan drugi ovosezonski turnir Fleg lige Srbije. Učestvovale su ekipe Kragujevca, Kraljeva, Beogradskih Plavih Zmajeva i Pančeva. Rezultati: 1. kolo: Kraljevo - Beograd 46:13, Kragujevac - Pančevo 32:26; 2. kolo: Kraljevo - Kragujevac 19:0, Beograd - Pančevo 6:34; 3. kolo: Kraljevo - Pančevo 13:23, Beograd - Kragujevac 14:38; Za 3. mesto: Beograd - Kragujevac 7:18; Za 1. mesto: Kraljevo - Pančevo 12:34. Panteri su pobedili u finalu starog rivala tim Kruna iz Kraljeva, a u borbi za treće mesto Kragujevac je savladao Beograd.
Pred krunama je još jedan fleg fudbal turnir na kojem imaju šansu da osovje titulu prvaka Srbije.