XS
SM
MD
LG
11.05.2010 A.Daišević

U Kraljevu održani tradicionalni 5. Majski odbojkaški susreti

Odbojkaški tim Zdravstvenog centra „Studenica“ iz Kraljeva postoji već 14 godina. Oformljen je pod okriljem sindikata zaposlenih u zdravstvu, a sa ciljem da među zaposlenim propagira zdrav način života, širi i učvršćujeprijateljstvo, razvija takmičarski duh. Organizaciono ekipa je toliko napredovala da bi joj i pojedini klubovi iz naše Superlige pozavideli, od prošle godine formirana je i ženska ekipa,a razvijena je saradnja sa OK Ribnica, kao i sa ekipama zdravstvenih radnika iz Smedereva, Beograda, Čačka, Aleksandrovca, Novog Pazara, Vrbasa i od ove godine Brčkog.

U organizaciji odbojkaškog tima ZC „Studenica“ po peti put ove godine organizovani su Majski odbojkaški susreti na kome se pojavilo šest muških i tri ženske ekipe,a jednodnevno takmičenje privuklo je veliku pažnju sportske javnosti grada na Ibru. U muškoj konkurenciji pored domaćina nastupili su ZC „Sveti Luka“ Smederevo, „Župa“ Aleksandrovac, Institut „Batut“ Beograd, Crveni Krst Mitrovo Polje i Opšta bolnica „Brčko“, dok su u konkurenciji dama nastupile uz domaćina i ekipe ZC „Sveti Luka“ Smederevo i ZC „Novi Pazar“. Takmičenje je svečano otvorio dr. Dragan Arsić direktor ZC „Studenica“,a pozdravnu reč imao je i promoter turnira, kapiten prvaka Srbije kragujevačkog Radničkog, Milan Ilić.

Pobednik 5. Majskih odbojkaških susreta je domaćin ZC „Studenica“. Kraljevački „medicinari“ su u grupi ubedljivo savladali Brčko i Mitrovo Polje i u finalu odmerili snage sa Župom iz Aleksandrovca. U dobroj utakmici bilo ja maksimalnih 3-0 za domaćina u čijim redovima je pet lekara, jedan blagajnik, jedna vozač u službi dijalize, jedan tehničar iz kućne terapije i jedan iz tehničke službe. Najpoznatije ime u pobedničkom timu sigurno je dr. Radomir Žarković, subspecijalista nefrolog, inače lekar naše juniorske odbojkaške reprezentacije i bivši igrač kraljevačke Ribnice.

U borbi za treće mesto Beograd je bio bolji od Brčkog, dok je Crveni Krst iz Mitrovog Polja u borbi za peto mesto pobedio ZC „Sveti Luka“ iz Smedereva. U ženskoj konkurenciji najbolje su Smederevke ispred kraljevčanki i ekipe Novog Pazara. Pored druženja na terenu svi učesnici turnira obišli su manastir Žiču,a u restoranu Ribnjak nastavljeno je treće poluvreme koje je trajalo do zore. Iz odbojkaškog tima ZC „Studenica“ već najavljuju da će naredne godine još bolje organizovati Majske susrete sa više ekipa, odnosno proširiti krug novih prijatelja.