XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Der šesti, Stević deseti na trci na stazi Krilatsko

Srpski biciklisti iz profi tima „Partizan Srbija“ nastavljaju sa dobrim vožnjama u Moskvi. Uprvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2) voženoj na olimpijskoj stazi Krilatsko, Žolt Der je zauzeo odlično šesto mesto, dok je Ivan Stević bio deveti u kunkurenciji preko 100 vozača!
- Relativno rano su u beg otišla dva Rusa, mislili smo da će ih uloviti, ali se na kraju došli sami na cilj sa preko dva minuta prednosti – kaže trener Partizan Srbije Dupan banović. - U velikoj glavnoj grupi buli su svi naši vozači, osim Hasanovića, kome je pukla žica na točku i izgubio je mnogo vremena. Sreća da ga nije uhvatila „vremenska rampa“, izbegao je isključenje sa trke za dva minuta! Nadamo se još boljim rezultatima, druga etapa je na u Bitovu, 120 kilometra, dosta je ravna i imamo pripremljenu dobru taktiku...
U etapi je trijumfovao Sergej Firsanov, ruski internacionalac u danskoj ekipi „Dizajn Koken Blu Voter“ (DBV) u vremenu 3:22,19 časova (prosek 40,333 km na čas). Odsprintao je Evgenija Rešetka (Rusija, profi tim Moskva). U sprintu grupe od blizu 50 biciklista, treće mesto osvojio je Aleksandar Hatuncev (Rusija, Moksva) sa  2,08 minuta zaostatka. U toj grupi, sa istim zaostakom bili su na šestomo mestu Žolt Der, na devetom Ivan Stević, na 27. Nikola Kozomara i na 34. beloruski internacionalac Jauhen Sobal. Esad Hasanović je stigao 90. sa 26,21 minut zaostatka. Partizan je bio četvrta ekipa u etapi.
U generalnom plasmanu, Rešetko vodi sa 3:27,40 časova, drugi je Firsanov sa 10 sekundi zaostatka, dok je treći Hatuncev sa 2,09 minuta slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 30. Stević +2,37 minuta zaostatka, 32. Der +2,43, 34. Sobal +2,45, 42. Kozomara +2,48, 90. Hasanović + 28,16 minuta slabije vreme.