XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal - Kraljevčanke oduševile u debitantskoj sezoni

Novoosnovani ženski fudbalski klub Sloga 036 zajedničkim sastankom okončao je više nego uspešnu sezonu u Prvoj ligi. Na skupu pored članova uprave bile su igračice i njihovi roditelji, predstavnici FS raškog okruga i grada Kraljeva.

Završetak polusezone je prilika da se izvrši analiza svega što se dešavalo u proteklom periodu.

- Bilo je zaista teško oformiti klub, početi pripreme koje su trajale svega desetak dana i krenuti u prvenstvenu trku. Trebalo je pronaći igračice a sve smo to obavljali iako je prevenstvo uveliko počelo. Otuda i naš skroman početak kada smo bili laka meta za iskusne ekipe u ovom rangu takmičenja - rekapo je na početku sastanka Dejan Đilas, predsednik kluba.

Ekipa se spontano okupljala a sastav je bio najmlađi u ligi. Najstarije su bile igračice sa 19 godina a sve ostale su tek ispunile normu da se domognu prvog tima.

- Shvatili smo ovu priču sasvim ozbiljno i želja je da trajemo što duže. Ostvarili smo plasman kakav nismo ni sanjali ali idemo dalje. Paralelno sa seniorskim pogonom je i ekipa koja se nadmeće u Razvojnoj ligi. To su zaista talentovane devojčice od kojih su neke već imale vatreno krštenje i u prvoligaškom društvu - napominje Đilas.

U konkurenciji deset ekipa fudbalerke Sloge 036 osvojile su 12 bodova i nalaze se u sredini tabele sa zaostatkom od tri boda u odnosu na Požegu trenutno neprikosniovenog lidera.

- Mi smo jedna od retkih ekipa koja je odigrala svih devet utakmica što je samo dokaz da smo klub od kojeg se mogu očekivati još bolji rezultati, najpre u nastavku prvenstva a potom i ako bog da u Super ligi. Već sada imamo igračice koje će biti pravi oslonac ekipe. Naš tim u polusezoni bio i efikasan. Čak 2,5 pogodaka po utakmici a efikasnošću su se istakle Irena Đorđević sa 6, Irena Matović sa 4, Tamara Ćosović sa 3 gola... - naglašava Dragoslav Ugrenović, sportski direktor.

I ništa ne bi bilo tako blistavo da nije Lidije Pavlović, potpredsednice kluba i pomoćnice gradonačelnika za rodnu ravnopravnost. Uz pomoć grada klub će dobiti i bolje uslove za rad.

- Činimo sve da vam obezbedimo optimalne uslove za period koji dolazi. Kao prvo potrudićemo se da dobijete teren na kome ćete nesmetano da radite što dosada nije bio slučaj. Povoljnost će biti i pomoć iz budžeta iz sredstava koja se izdvajaju za sport. U svakom slučaju ovaj klub će imati tretman kao i ostali koji igraju i istom rangu takmičenja - rekla je Lidija Popović.

Polusezona je završena ali odmora za igračice i posebno članove uprave kluba neće biti. Potražiće se eventualna pojačanja a u zimskim uslovima fudbalerke će najčešće trenirati u balon hali.

PORODIČNA IDILA

Treneri u klubu su nekadašnji asovi kraljevačkog fudbala Darko Đukić i Dejan Đokić. dužnost sekretara i osobe za vezu između igračica i uprave poverene su Dušanu odnosno Slađani, sinu i supruzi sportskog direktora Dragoslava Ugrenovića.

KLINKE U MINI MAKSI LIGI

Devijčice koje igraju u Razvojnoj - juniorskoj ligi nastupiće i na tamičenju u Mini maksi ligi Srbije i igraće u grupi sa dve godine mlađim dečacima.

 

Učesnici skupa u sali FSRO u Kraljevu

Rukovodstvo ŽFK Sloga 036 foto: Stole