XS
SM
MD
LG

Zemuinski boćarski drugoligaš stvara moćan tim

Crnogorski reprezentativci na Altini

 

Altina, član Druge lige - grupa Beograd, ne miri se činjenicom da je „drugi klub u Zemunu“. Todor Mandić „prvi čovek“ zemunskog drugoligaša napravio je „potez snova“: novi članovi kluba su legenda jugoslovenskog i crnogorskog boćanja Bogdan Đurović i njegov sin Mihajlo.

   - Altina ima velike ambicije u budućnosti - kaže Todor Mandić - Angažovali smo vrsne igrače, crnogorske reprezentativce. Na ovome se neće stati, te planiramo da angažujemo još par igrača, kako bi stvorili jak klub, koji bi dostojno takmičio kako u Srbiji, tako i u Evropi. Jasno je da ne pravimo samo planove za 2016. godinu, već za duži period. Pokušaćemo da iskoristimo bogato iskustvo Bogdana Đurovića, ne samo kao trenera, nego i pedagoga. Ne mislim samo na naš klub, već i na boćarski sport u Srbiji.

   Prebogato je boćarsko (sportsko) iskustvo Bogdana Đurovića.

   - Nadamo se da ćemo našim dolaskom doprineti prosperitetu boćanja u Srbiji - ističe Bogdan Đurovićm, uvek raspoložen za razgovor o boćanju - U ovom sportu sam trideset godina. Osvajač sam četiri medalje na prvenstvima Evrope i sveta, dva puta sam prvak Evrope sa BK Majne iz Budve. Mnogo je osvojenih medalja na Kupu nacija, a posebno na pojedinačnim i klubskim takmičenjima nekada Jugoslaviji, potom i u Crnoj Gori. Moje poznanstvo sa Todorem Mandićem je višedecenijsko i lako smo našli zajednički jezik. Za početak ćemo pokušati da mu pomognemo da sledeće godine uđe u Prvu ligu, a za kasnije ćemo videti. Kroz medije i lične kontakte pratio sam dešavanja u srpskom boćanju, koji doživljava veliki napredak. Sve je više novih klubova, dobrih terena, poput ovog na Altini.

 

 

Bogdan i Mihajlo Đurović sa Todorem Mandićem (u sredini)