XS
SM
MD
LG

NLS: Odmetnici trijumfovali u Kraljevu

Proteklog vikenda na Atletskom stadionu u Kraljevu, tim Kraljevo Royal Crowns poražen je od tima Požarevac Outlaws rezultatom 26:32, po četvrtinama 0:6, 18:12, 26:12, 26:32. Utakmica je počela u 15 h po promenljivom, na mahove kišnom i dosta vetrovitom vremenu pred oko 300 gledalaca i dosta medija koji su izvešavtali sa ovog sportskog događaja.

Prvi napad Požarevca je završio pantom na 20 jardi od end zone Kraljevčana, a i ako ekipa Požerevca igra sa četiri risivera zanimljivo je da je u prvoj četvrtini napadala trčanjem i skrin pasovima na svog RB. Međutim posle četiri neuspešna pokušaja domaćina, tim Požarevca je dobio pant i počeo napad nadomak end zone Kruna gde su vrlo brzo i poentirali, pokušaj za ekstra poen je bio neuspešan. U drugoj četvrtini, nakon pasa QB Strahinje Stepovića na WR Stefana Bukumiru, Kraljevčani su izjednačili na 6:6, ekstra poen neuspešan. Požarevac je odgovorio i već u sledećem drajvu je ponovo trčanjem povećao vođstvo na 12:6, ekstra poen je bio izblokiran. Nakon čega Kraljevo ponovo sustiže goste sjajnim trčanjem RB Kristijana Zabunovića i opet rezultat izjednačen 12:12. Odmah nakon toga, nakon greške specijlog tima Outlovsa, kick of tim Kruna je opet osvojio loptu i u sledećoj akciji Krune kaznjavaju goste, opet preko tandema QB Stepović - WR Bukumira kompletiranim pasom, ovaj put za preko 30 jardi tačdaun, pretvaranje za 2 poena je neuspešno realizovano. U tom trenutku Kraljevčani su vodili već sa 18:12, a ubrzo su zahvaljujući još jednom poentirali zahvaljujući odličnom bacanju QB Stepovića opet na WR Bukumiru. A nakon toga i uspešno pretvaranje za 2 poena ovog puta pasom na RB Kristijana Zabunovića, Krune povećavaju vođstvo na 26:12.

Međutim ni to nije bilo dovoljno da pobede domaćini, sjajni QB Požarevca Gunić je u dve akcije na svoje risivere uspešno kompletirao dva dugačka pasa za tač daun, a zatim i uspešno pretvaranje za izjednačenje.
Kraj utakmice se pretvorio u dramu, tim Royal Crownsa je imao napad iz kojeg nije uspeo da poentira, zatim je Požarevac imao još jedan napad pred kraj, kada je Stepović ovoga puta u ulozi sejftija presekao loptu i preneo je opet u posed Kraljeva.

Usledili su produžeci, koji se retko dešavaju u američkom fudbalu. Kraljevačka ekipa je prva imala napad, ali umesto sa 25 jardi, morali su da krenu sa 40 jardi od protivničke end zone, zbog predhodne kazne iz regularnog dela utakmice. Što je i možda bio razlog da ne poentiraju. Požarevac je ubrzo došao u posed lopte i okončao ovaj meč pun obrta, pobedom od26:32.

Krunama je ostao žal za ispuštenom pobedom, ali se kroz njihovu igru videlo da su juniori koji čine okosnicu kraljevačkog tima sazreli i mogu ravnoporavno da pariraju ekipama koje čine mnogo stariji i iskusniji igrači, poput ekipe Požarevac Outlaws.

Stadion: Atletski stadion. Gledalaca: oko 250. Rezultat: Kraljevo Royal Crowns – Požarevac Outlows 26:32 (6:6, 12:6, 8:0, 0:14).Semafor: 0:6 Vlatko Minić trčanje od tri jarda, 6:6 Stepović pas ka Bukumuri od 12 jardi, 6:12 Saša Đurđević trčanje od 8 jardi, 12:12 Kristijan Zabunović trčanje od 8 jardi, 18:12 Strahinja Stepović pas ka Stefanu Bukumuri od 16 jardi, 26:12, Stepović pas ka Bukumuri od 30 jardi, pretvaranje za dva Zabunović trčanje od 10 jardi, 26:12 Dragoljub Gunić pas ka Milošu Dimitrijeviću od 30 jardi, 26:26 Gunić pas ka Dimitrijeviću od 46 jardi, 26:32 Marko Banović trčanje za 12 jardi.


U narednom kolu NLS 2010., za dve nedelje, Panteri gostuju u Požarevcu koji je u pobedio u Kraljevu domaće Krune rezultatom 32:26 posle produžetaka, a ekipa Kraljevo Royal Crowns gostuje aktuelnim prvacima Srbije, ekipi Kragujevac Wild Boars.

Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je jedna veoma interesantna sezona Nacionalne lige Srbije u američkom fudbalu.