XS
SM
MD
LG

NLS: Prva pobeda Pantera

Ono što se juče dešavalo u Pančevu bila je predstava u duhu mešavine Agate Kristi i Alfreda Hičkoka. Smenjivalo se oblačno i sunčano, padala je i nije padala kiša, vetar je duvao u svim pravcima ... a domaći igrači su sve vreme kidali živce svojim navijačima. Svi su verovali "da je batler ubica", sve je bilo tako očigledno, ali u poslednjoj sceni ispostavilo se da je ubica Ivan Kosanović - juče rezervi QB Pantera.

Kada se vratimo činjenicama vidimo da su se sastala dva tima sa odličnom pas igrom. Retko se dešavalo da Panterima na domaćem terenu neko da preko 20 poena, gostima je to uspelo već u prvoj četvrtini. Sjani QBAvramović (juče 376 jardi) je dovodio do ludila sekonderi domaće ekipe -  0:7 Živković (35 jardi), 0:14 Jevremović (55 jardi) i0:21 Tanović (35 jardi). Sva pretvarana za poen uspešna i sve u prvoj četvrtini.

Nije to bio prvi (a verovatno ni poslednji) put da se sustiže razlika od 3 TD. Na početku drugog perioda Kosanović sa pozicije QB (igrao do tada na WR) utrčava u end zonu snikom (1 jard) za prve poene domaćina. Preslikana situacija i kod sledećeg poentiranja, ali drugi put uz uspešno pretvaranje za dva poena pasom ka Markovu. Domaći su odahnuli, imali su rešenje za neugodne goste, ali ni to nije bilo dugog veka. To tog momenta najbolji igrač domaćih, trkač Ignjatovski se povredio pred protivničkom end zonom i više se nije vraćao na teren. Da bude gore, gosti su nastavili svoju igru i Avramović je ponovo pronašao Tanovića (85 jardi) za 14:27 (do kraja više nisu uspevali da pretvore za poen).
Nisu Panteri dobro startovali u drugom poluvremenu, gosti ubrzo postižu poene još jednim dugim pasom do Živkovića (71 jard) za 14:33. Pančevci su ponovo u minusu od tri poseda. Do kraja četvrtine vođstvo gostiju je smanjeno trik pasom hvatačaVojteha za Bošnjaka (80 jardi). U poslednju deonicu se ušlo rezultatom 22:33 posle uspešnog pretvaranja Jovanovićatrčanjem.

Poslednja četvrtina odigrala se pod dirigentskom palicom Kosanovića. Dok se odbrana nekako uspevala da zaustavi napade gostiju, prvo je uspešan drajv završen trčanjem Jankovića (1 jard) i trčanjem Kosanovića za 2 poena. Rezultat 30:33. Opet, ni to nije bilo dovoljno. Još jedanput su Ratnici povećali prednost 2 minuta pred kraj, dugim pasom na Tanovića (85 jardi) za naizgled nedostižnih 30:39. "Lopta je okrugla"... Domaći se ne predaju. QB domaćih je još jedanput pokazao da se sjajno snalazi pod pritiskom i minut pre kraja pasom na Bošnjaka (75 jardi) daje tračak nade domaćim navijačima. Uspešno je bilo i pretvaranje za 2 poena pasom na Vojteha. Bilo je 38:39 i 56 sekundi do kraja. Utakmica je opet delovala izgubljeno ali ...
Iako se svašta dešavalo, puno lepih poteza, odlični napadi, nebrojeno akcija pasom za mnogo jardi - sve je stalo u tih 56 sekundi. Do tog momenta niko nije gubio loptu! (ne računamo presečen "heil mari" pas Panovskog na kraju prvog poluvremena). Gostima je samo trebao prvi daun da stave tačku na priču. Čak i da ga nisu osvojili, domaći bi imali jako malo vremenda da urade bilo šta. Međutim, četrdeset sekundi pre kraja iskusni Stefanov uspeva da osvoji loptu. Tračak nade, publika na nogama i onda  tuš! 40 sekundi je bilo sasvim dovoljno za Kosanovića da 3 sekundi pre kraja u poslednjoj akciji meča utrči u end zonu, na par inča od pilona. Semafor 44:39 (pretvaranja nije bilo).

Mečevima Pančevo Panters – Čačak Ejndžel Voriors i Kraljevo Rojal Krauns – Požarevac Autlouz počela je Nacionalna liga Srbije u američkom fudbalu.
U dva uzbudljiva meča Pantersi su u poslednjim sekundama došli do pobede nad Ejndžel Voriorsima od 44:39, a na Atletskom stadionu u Kraljevu, gosti iz Požarevca su posle dosta obrta i produžetka slavili rezultatom 32:26.

Stadion: SC Mladost. Gledalaca: oko 300. Rezultat: Pančevo Panthers – Čačak Angel Warriors 44:39 (0:21, 14:6, 8:6, 22:6). Semafor: 0:7 Đorđe Avramović pas ka Miloradu Živkoviću od 35 jardi, 0:14 Avramović pas ka Milošu Jevremoviću od 55 jardi, 0:21 Avramović pas ka Vladimiru Tanoviću od 35 jardi, 6:21 Ivan Kosanović probijanje za jard, 14:21 Kosanović za jard, pretvaranje za dva pas ka Miroslavu Markovu, 14:27 Avramović pas ka Tanoviću od 85 jardi, 14:33 Avramović pas ka Živkoviću od 71 jard, 22:33 Milivoj Vojteh pas ka Bratislavu Bošnjaku od 80 jardi, pretvaranje za dva trčanje Dejana Jovanoića, 30:33 Miloš Janković probijanje za jard, pretvaranje za dva trčanje Kosanovića, 30:39 Avramović pas ka Tanoviću od 85 jardi, 38:39 Kosanović pas ka Bošnjaku od 75 jardi, pretvaranje za dva pas ka Vojtehu, 44:39 Kosnaović trčanje za dva jarda.