XS
SM
MD
LG

Odigran večiti derbi u Vrbasu

Fudbalski večiti derbi odigran je u Vrbasu, u prepunoj velikoj dvorani CFK Drago Jovović. Rezultat je bio u drugom planu ovog puta (1:1). Iako derbi ali drugačija utakmica ljutih rivala bez tenzija, bez bakljadi, vulgarnog navijanja i nasilja na tribinama. Ovaj derbi igrala su deca učenici 5-ih razreda vrbaskih osnovnih škola. Samim činom odigravanja poslata je poruka da svi zajedno treba da se borimo sportom protiv nasilja i narkomanije, kako je i glasilo ime današnje manifestacije.



Crvena Zvezda protiv Partizana! Predvođeni kapitenima, Sašom Ilićem i Savom Pavićevićem, uz najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića, inače vrbašanina. Deluje kao uvod u novi večiti derbi, ali iako su kapiteni i sudija bili prisutni, ostali akteri bili su znatno podmlađeni.

Naime, u organizaciji policijske stanice u Vrbasu, odigran je meč između Crvene Zvezde i Partizana, za učenike osnovnih škola iz Vrbasa, u sklopu pilot-projekta "Policija u lokalnoj zajednici".


Koncept projekta je preventivno delovanje, kako ne bi došlo do negativnih pojava u društvu. Ta sportska manifestacija, usmerena je na suzbijanje nasilja i korišćenja narkotika, sportskim načinom života.

VIP gosti na ovom meču bili su mladi iz Udruženje "Kućica – MNRO" i iz Udruženja dece i mladih sa smetnjama u razvoju, invaliditetom i retkim bolestima "Multiart". Podršku je pružio i Fudbalski savez Srbije, koji je predstavljao proslavljeni reprezentativac Savo Milošević, i opština Vrbas. Savo Milošević je predao ček u vrednosti od 100.000,00 RSD ispred FSS, udruženju MultiArt.  


"Nisam očekivao da će akcija biti organizovana na ovom nivou i da će joj prisustvovati ovoliko dece. Povod je odličan ali mislim da se, nažalost, nedvoljno bavimo ovim stvarima. Problem nasilja i narkomanije je jako velik i neće se rešiti sam od sebe. Ovakve akcije su pravi način da se borimo protiv toga i treba da koristimo svaku priliku da pošaljemo poruku deci kakve opasnosti kriju nasilje i droga. Takođe, pažnju treba da usmerimo i na decu sa posebnim potrebama jer je njima pomoć neophodna. Hvala organizatorima i gradu Vrbasu", rekao je Milošević.

Muzički deo ispunili su Škabo iz benda Beogradski sindikat i plesna grupa "Magic power".