XS
SM
MD
LG

FK Junior - Prvi koraci budućih fudbalskih asova

Fudbalski klub Junior iz Kraljeva jedan je od najstarijih na području Raškog okruga. Osnovan je 2000. godine na inicijativu trenera Branka Vukićevića nekadašnjeg kapitena Sloge iz sedamdesetih godina.

- Tada je klub počeo da funkcioniše i uspešno je neko vreme radio. Onda je usledio moj put u Kinu gde sam kao trener radio preko jedne decenije. Tek po povratku sa mojim kolegom Zoranom Stojkovićem započeli smo sve iznova. Radimo četiri puta nedeljno sa kadetima a sa pionirima dan manje. Zatim je na redu utakmica - kaže Vukićević..

Pioniri su članovi lige FS raškog okruga dok se kadeti nadmeću sa timovima sa područja FS regiona zapadne Srbije.

- Pioniri su uspešno završili prošlu sezonu. Osvojili su drugo mesto i izborili nastup u baražu za ulazak u viši rang. Nažalost na tom putu bolja bila ekipa Kosmeta iz Kosovske Mitrovice. Sada smo krenuli u novo prvenstvo imamo dobar sastav i nadam se popravnom - kaže trener Stojković.

Kadetima je ovo prva sezoni u ligi zapadne Srbije i namlađa su ekipa. Za početak plan je opstanak u ovom drugštvu a kako će tim biti isti i u sledećem prvenstvu apetiti s pravom rastu ambicije i u planu je viši plasman.

- Treninge obavljamo na stadionu Hajduka u obližnjem Jarčujku. Tu smo već dve godine i imamo odličnu saradnju sa ovdašnjim rukovodstvom kluba - napominje Stojković.

 

STIŽU MLADE SNAGE

Junior broji šezdesetak mladih igrača. Pored pomenute dve starije sekcije sada je na putu stvaranje nove generacije petlića. Njih ima dvadesetak a rođeni su između 2004. i 2008. godine. Sa .njima rade Rsovac doskorašnji igrač Hajduka i Mikić bivši igrač Sloge.

 

Juniorski pogon Juniora

Petlići i trener Mikić

Treneri Stojković i Vukićević foto: Stole