XS
SM
MD
LG

Bošković prekinuo pobjedničku serija Lokanja

Lokanj je i posle petog kola Regionalne lige RS, grupa "Istok" ostao neporažen i sačuvao lidersku poziciju iako je u Milićima protiv istoimene ekipe odigrao nerješeno 1:1. Domaći igrači su ušli u utakmicu sa previše respekta prema gostima, što su fudbaleri Lokanja iskoristili u prvom poluvremenu, nametnuli svoju igru i dominirali terenom. Ipak sve do četrdesetog minuta golova nije bilo, iako su odlične prilike za goste propustili Marković, Đurić i Simić zahvaljujući dobrim intervencijama Bogičevića, ali i padu koncentracije gostiju u završnici. Lokanj je poveo u četrdesetom minutu preko Markovića, nakon odličnog solo prodora mladog Simića i pravovremene povratne lopte na pet metara. I pored činjenice da je prvo poluvrijeme bilo mirno bez ijednog grubog starta na utakmici, sudija Bošković je podijelio tri žuta kartona iz samo njemu poznatih razloga.


U 55. minutu ponovo jedan nejasan potez glavnog sudije koji je kapitenu gostiju Miroslavu Đuriću nekoliko sekundi nakon izlaska sa terena pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. To je malo poremetilo odličnu kontrolu igre gostiju, tako da su dozvolili domaćim igračima da nakon jednog nesporazuma u odbrani prvi put dođu u priliku da ugroze gol, do 64. minuta nezaposlenog golmana Cvjetkovića, koji odličnom intervencijom zaustavlja šut Ećimovića. Tada na scenu ponovo stupa veoma nesigurni sudija Bošković i dosuđuje kaznenene udarac, što je izazvalo opšti smjeh kako na terenu tako i među navijačima obje ekipe. Najbolji igrač domaće ekipe Dušan Ćirković, preuzeo je odgovornost i poravnao rezultat. U narednih desetak minuta domaći su mogli iskoristiti malu pometnju gostiju izazvanu sudijskim odlukama, ali  promjene rezultata nije bilo. Već od 75. minuta gosti ponovo preuzimaju inicijativu i preko Markovića imaju dvije stopostotne šanse koje zahvaljujući lošoj reakciji napadača gostiju, ali i ponovo odličnoj odbrani Bogičevića odlaze u nepovrat. Zadnju šansu gosti su imali u 89. minutu kada je Marković odigrao povratnu loptu Pantiću na desetak metara koji pod faulom šutira preko gola. Iako je bilo šest izmjena u drugom poluvremenu, dva puta ulazak medicinskog osoblja na teren i jedan crveni karton, sudija Bošković nije produžio utakmicu nijedan minut. Na kraju u jednoj veoma korektnoj, može se reći priateljskoj utakmici domaći igrači mogu biti mnogo zadovoljniji bodom.

 - Utakmica koja je proglašena derbijem petog kola je opravdala svoja očekivanja sa mnogo lijepih poteza, trčanja, ali što je najvažnije krajnje fer i korektna igra i ponašanje obje ekipe. Zahvaljujemo se domaćinima na odličnom dočeku i uslovima za igru. Potrudićemo se da na isti način budemo dobri domaćini na proljeće. Mogli smo osvojiti sva tri boda, ali moramo biti zadovoljni učinjenim u prvih pet kola. Danas smo igrali protiv veoma perspektivne ekipe, koja ima od koga da nauči sve tajne fudbalske igre, jer je predvođena na terenu iskusnim fudbalskim znalcima Đukanovićem i Ćirkovićem, a sa klupe jednim od najboljih igrača na ovim prostorima Zoranom Majstorovićem. Mojim igračima čestitam na odličnoj partiji, uz male zamjerke na realizaciji. Odlično su se ponjeli nakon par katastrofalnih grešaka mladog i neiskusnog sudije Boškovića, ali i mi igrači griješimo tako da te greške ne treba pripisivati namjeri, nego neiskustvu i mladosti. Mislim da svi treba da pomognemo kako mladim igračima, tako i mladim sudijama da postanu bolji. U ovom rangu ima mnogo dobrih sudija od kojih mlađi treba da uče, ali i klubovi treba da manje vrše pritisak na službena lica. U Milićima je zaista bilo pravo zadovoljstvo igrati, tako da im želim sve najbolje u nastavku prvenstva - rekao je trener FK Lokanj Zoran Đukanović.

Milići - Lokanj 1:1 (0:1). Strijelci: 0:1 Marković (40), 1:1 Ćirković (63, kazneni udarac). Igralište: Supač polje, Milići. Gledalaca: 100. Sudija: Njegoslav Bošković (Bijeljina) Pomoćnici: Željko Tekić, Rade Aćimović (Zvornik) Delegat: Radomir Petrović (Zvornik). Žuti kartoni: Šalipurević, Đurić, Mil. Simić (Milići), Simić, Mar. Đurić, Vidić (Lokanj). Crveni karton: Mir. Đurić (Lokanj). Igrač utakmice: Željko Marković (Lokanj)

MILIĆI: Bogičević 8, Đukanović 7, Šalipurević 6,5, Mil. Simić 6,5, Đurić 7, (od 60. Ećimović -), Marković 6,5, Mlađenović 6,5 (od 52. Stanišić 6,5), Ćirković 7, Hasanović 6,5 (od 77. Slijepčević -), Todorović 6,5, Ml. Simić 6,5. Trener: Zoran Majstorović.
 
LOKANJ: Cvjetković 7, Vuković 7 (od 82. Ilić -), Vidić 7, Mar. Đurić 7, Bojanić 7,5, Jovanović 7,5, Simić 7 (od 70. A.Mićić 7), Pantić 7,5, Mir.Đurić 7 (od 54. Zeljko 7), Marković 8, D.Mićić 7. Trener: Zoran Đukanović.
 

Milići 1 : 1 Lokanj
Proleter 0 : 3 Partizan
OFK Šekovići 2 : 1 OFK Trnovica
Jedinstvo 1 : 1 Podrinje
Guber 5 : 0 Birač
Zadrugar 2 : 0 Bratstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Podrinje 5 4 1 0 13
2 Lokanj 4 3 1 0 10
3 OFK Šekovići 5 3 1 1 10
4 Jedinstvo 5 3 1 1 10
5 Milići 5 2 2 1 8
6 Guber 4 2 1 1 7
7 Zadrugar 4 2 0 2 6
8 OFK Trnovica 5 2 0 3 6
9 Partizan 4 1 1 2 4
10 Majevica 4 1 0 3 3
11 Bratstvo 5 0 3 2 3
12 Birač 5 1 0 4 3
13 Proleter 5 0 1 4 1