XS
SM
MD
LG

Kraljevčanka Mina Popović u najboljoj selekciji

Mina Popović je jedina Kraljevčanka koja je zaigrala u najboljoj selekciji Srbije. Ove godine bila je akter oba takmičea: evropskih olimpijskih igarara u Bakuu i Grand priju. Sada je na trećem zadatku jako bitnom, pripremama za Svetski Kup u Japani koji je prvo kvalifikaciono takmičenje za plasman na olimpijske igre u Brazilu. Početak uspešne karijere vezan je za grad na Ibru.

- Bila sam visoko dete i tako su me naterali da igram odbojku. Počela sam u kraljevačkom Gimnazijalcu, ubrzo sam se prerselila u Beograd i zaigrala u Poštaru u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji a onda je usledio put u Crvenu zvezdu. Tamo sa bila sve do kraja prošle sezone. Sada idem u Vićencu u Italiju.

Igraš na poziciji srednjeg blokera u seniorskom timu. Naravno, konkurencija je velika

- Devojke koje igraju ovde već imaju veliki radni staž i puno iskustva. Ja ono što želim je da dosta naučim od njih, da napredujem i kradem znanje. Treba jednog dana biti spreman i zaigrati u najboljoj selekciji.

Čeka vas Svetski kup veoma bitno takmičenje sa kojeg odlaze samo pre dve orvoplasirane ekipe na olimpijske igre u Brazilu. Može li naša reprezentacija već u prvom pokušaju da ostvari taj plasman?

- Neznam i ne bih davala prognoze jer tek započeo taj deo priprema za ovo takmičenje. Sada smo u kompletnom sastavu radimo dobro, treniramo ubitačno ali ne zavisi samo od nas već i od ostalih ekipa, u kome će sastavu zaigrati jer svi imaju želju da već sada u Japanu izvade vizu ѕa Rio.

Ti svakako nisi prvi put u Vrnjačkoj Banji jer je Kraljevo na samo tridesetak kilometara.

- Nisam prvi put jer živeti u Kraljevu znači i često posećivati Vrnjačku Banju. Međutim po prvi put sam ovde na pripremama i kao sve devojke oduševljena sam uslovima za rad i svom pažnjom koja nam se sve vreme poklanja. Jednom rečju nemamo nikavih zamerki. Jeste vrućina ali je svuda je tako - rekla je na kraju Mina Popović, koja vredno trenira i čeka svoju priliku.

Mina Popović foto: Stole