XS
SM
MD
LG

Džiu-džicu: Četiri medalje za NiF

Takmičari Džudo i džiu-džicu kluba "NiF" iz Aleksinca osvojili su četiri medalje na sedmom međunarodnom džiu-džicu turniru "Vidovdan open 2015" u Banja Luci.

Nikola Petrović iz Moravca okitio se zlatom u kategoriji pionira (-34 kg), dok su bronzana odličja osvojili Miloš Miljković iz Vakupa (nade, -55 kg), Nikola Marković iz Aleksinačkog Bujmira (nade, - 60 kg) i Nemanja Pejčić iz Aleksinca (kadeti,  +81 kg). Na ovom turniru pravdu su delila i dvojica aleksinačkih arbitara - republički sudija Mlađan Grujić i Dragan Trajković koji je debitovao sa međunarodnom licencom "continental B".

- Boje našeg kluba  branili su mlađi takmičari, uzrasta od osam do 15 godina, koji su nastupili u kategorijama pionira, nada i kadeta, kaže jedan od trenera u klubu Dragan Trajković. - Takmičari iz starijih kategorija su na zasluženom odmoru pred početak priprema i kvalifikacija za ulazak u reprezentaciju Srbije koju uskoro očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu.

Turnir je održan u sportskoj dvorani "Borik" u Banja Luci, uz učešće 185 takmičara iz 22 kluba iz pet država bivše Jugoslavije: Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i BiH, odnosno Republike Srpske.