XS
SM
MD
LG

Sombor : Održan prvi trkački dan

Konjički klub „Vojvođanin“ Sombor, uz pomoć brojnih sponzora, u nedelju, 7. juna ,organizovo je prvi trkački dan na Gradskom Hipodromu, gde je održano devet kasačkih trka, u kojima je učestvovalo više od 100 grla iz raznih krajeva naše zemlje. Pored grla iz grada domaćina, na prvim ovogodišnjim trkama , učestvovala su grla iz Subotice, Bačke Topole, Srbobrana, Despotova, Bajmoka, Tavankuta, Žednika, Aleksa Šantića, Beograda, Leskovca i mnogih drugih mesta. Preko hiljadu ljubitelja ovoga sporta, posmatralo je ovaj događaj, a njihov broj bi bio i veći da kojim slučajem nije bilo TV prenosa sa finala Roland Garosa, koji se igrao u isto vreme. 

U devet kasačkih trka, uzbuđenja je bilo na pretek, a dobro pripremljena staza pružala je mogućnost vozačima da se upuste u bespoštednu borbu sa svojim rivalima. Glavna trka dana bila je trka za Pehar Grada Sombora, a na njoj je učestvovalo 12 grla, koji su se borili za naslov pobednika, a ukupan nagradni fond je bio 100.000,00 dinara. Ovogodišnja trka bila je 15 po redu,a najbrže vreme ( 1,15,05) , na stazi od 1700 metara, postiglo je sedmogodišnje grlo „Amazon Benker“ sa vozačem Dejanom Katanićem.Drugo kroz cilj , prošlo je grlo „Inkvizitor“ (1,16,0),a treće msto je zauzelo grlo „Nadir III“(1,16,3).

Pored ove trke, osma po redu je bila trka „Imlek kup“ , u kojoj su učestvovala trogodišnja grla,a najbrži je bio „Dolar F“ sa vozačem Ivanom Vukov.

Lepo i pomalo toplo vreme na Gradskom hipodromu, uz dobru organizaciju priredbe, i učešće nekoliko jahačica i jahača i više paradnih fijakera, koji su zajedno najavljivali svaku trku pojedinačno, upotpunilo je događaj za sve koji su ovoga popodneva prisustvovali prvom trkačkom danu u Somboru.

                                                           

Ostale fotografije klikni OVDE