XS
SM
MD
LG
04.02.2010 A.Daišević

Čelndž Kup: Berlin prejak za "Musketare"

Koliko su veliki uspeh ostvarili kraljevački odbojkaši na međunarodnoj sceni moglo se videti posle prve utakmice osmine finala GM Čelndž Kupa. Berlin, četvrtoplasirani tim Bundeslige, lako je i ubedljivo porazio kraljevačke "musketare" jasno stavljajući do znanja da se u TOP 16 fazi ovog takmičenja nalaze izuzetno kvalitetne ekipe. I laicima je bilo jasno da je Ribnica po svim karakteristikama, po budžetu, organizaciji, kvalitetu igračkog kadra i sportskoj infrastrukturi najslabiji tim u osmini finala GM Čelndž Kupa. Želeli su Kraljevčani da se hrabro suprotstave moćnom nemačkom timu, ali otpor je trajo tek nešto duže od sat vremena,a Berlin je po svemu prikazanom već jednom nogom zakoračio među osam najboljih ekipa.
- Realno gledano Berlin je mnogo bolji tim i to je demonstrirao u prvom meču pred svojim navijačima. Nismo mi igrali toliko slabo koliko su oni bili bolji. Domaćin je sjajno servirao, potpuno nam poremetio prijem, imali su odličan prvi napad,a treba naglasiti da kao prava profesionalan ekipa imaju dugu klupu na kojoj su takođe vrlo kvalitetni igrači - iznosi svoj sud o prvom meču osmine finala Čelndž Kupa Boško Mačužić trener Ribnice.

Kraljevački odbojkaši su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla" u četvrtak popodne, a slike sa prvog susreta u dvorani "Šarlotenburg" su još bile sveže.
- Berlin u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača. Na poziciji primača igra Kubanac Oliva za koga prosto nismo imali rešenja, oldične su im i ostale pozicije. Izuzetno visoka ekipa, jako napada, oba primača pucaju iz zone šest,a nivo igre ne pada ni kada šansu dobiju igrači sa klupe. Ono što smo možda mogli bolje to je da serviramo i reako bih da smo tu podbacili. Sve ostalo bila je naša igra, ali realno smo se namerili na kvalitetniji tim i nismo mogli nikako da izbegnemo maksimalan poraz.

Posle svega izrečenog postavlja se pitanje revanša za sedam dana u Vrnjačkoj Banji. Formalnost ili...?
- Nećemo se unapred predati, to je sigurno. Oni jesu bolji tim, ali na našem terenu, uz podršku navijača, mogli bar da ih namučimo. Pokušaćemo da ih napadnemo servisom, da ih malo poremetimo i da vidimo kako se u toj situaciji ponašaju. Podsećam u dosadašnjem toku Čelndž Kupa Berlin nije izgubio ni jedan set i to dosta govori. Probaćemo da prekinemo taj njihov niz, potrebna nam je velika podrška sa tribina i da imamo veče - zaključuje strateg Ribnice Boško Mačužić.

Odbojkaši kraljevačkog superligaša listom potvrđuju veći kvalitet nemačkog tima, ali se nadaju da će revanš biti malo neizvesniji.
- Nisam odavno viodeo ekipu da tako servira, prosto su nas razbili servisom. Nije bilo mogućnosti za dobru organizaciju prvog napada,a samim tim nismo mogli ravnopravno da se nosimo sa Berlinom. Imaju odličan tim, vrlo su visoki i veoma snažni, probali smo da učinimo nešto više, ali realno nismo mogli osim časnog poraza. U Vrnjačkoj Banji, rasterećeni svih pritisaka mogli bi smo da ih napadnemo, da učinimo tu utakmicu neizvesnijom. Ako dvorana bude puna, ako nas navijači ponesu sve je moguće, mada se čuda retko dešavaju - realan je Vladan Aleksić srednji bloker kraljevačke Ribnice.