XS
SM
MD
LG
18.05.2015 Administrator

Saopštenje za javnost FSG Čačka

Povodom niza prevara, obmana i falsifikovanja dokumentacije, pečata od strane grupe predstavnika klubova instruirane od Gen. Sek. FSR Zapadne Srbije Rada Popovića, člana Izvršnog Odbora FSRZS Predraga Milivojevića i neangažovanog trenera Zorana Vujičića a sve sa ciljem nasilne smene legalnog izabranog rukovodstva Fudbalskog saveza Grada Čačka, želimo da hronološkim putem upoznamo celokupnu fudbalsku javnost sa najblaže rečeno nečasnim radnjama fudbalskih manipulatora:

- Dana 09.03.2015. godine sa poslovne adrese F.K. „Borac“ Čačak dobijamo u vidu kopije zahtev za sazivanje Vanredne Izborne Skupštine FSG-Čačka, odmah sutradan 10.03.2015. godine obratili smo se pismenim putem F.K. „Borac“ Čačak da nam istu dokumentaciju dostave u originalu kako bi njihov zahtev ušao u redovnu proceduru u skladu sa Zakonom Republike Srbije i Statutom FSG-Čačka, do dana današnjeg to nam nisu dostavili. I pored toga Izvršni odbor naše organizacije je u skladu sa Članom 38. Stav 2 Statuta FSG-Čačka u roku od 30 dana razmatrao je zahtev i doneo odluka da isti nije ispunjen, jer nema 1/3 validnih potpisa predstavnika u Skupštini FSG-Čačka. – Bahatost i drskost neformalne grupe ljudi ogleda se u tome što su nakon svega ovoga zakazali Vanrednu izbornu Skupštinu FSG-Čačka za 28.04.2015. godine i materijal delegatima dostavili bez potpisa i pečata i sa adrese F.K. „Polet“ iz Ljubića i to sa zakašnjenjem 16.04.2015. godine.

– Da „gospoda fudbalski radnici“, odnosno neradnici, ne prezaju ni od Zakona Republike Srbije najbolji dokaz je što su u međuvremenu falsifikovali pečat i zapisnik sa Skupštine i to predali 13.03.2015. godine Agencije za privredne registre radi promene podataka tj. zastupnika i Statuta Fudbalskog saveza Grada Čačka. Prilikom samog održavanja pomenute Skupštine prevarili su delegate koji su učestvovali u radu Skupštine sa jednim dnevnim redom, a ta ista dotična „gospoda“ predali u APR zapisnik sa te Skupštine sa drugim dnevnim redom i sa falsifikovanim pečata FSG-Čačka.

– U skladu sa Zakonom Republike Srbije i Statutom FSG-Čačka konsultovana je Komisija za pravna pitanja FSG-Čačka, pa je nakon konsultacija data preporuka predsedniku Nenadu Stankoviću da podnese krivične prijavu protiv Vula Resimića, predsedevajućeg sa nevalidne Skupštine, Milovana Đokovića kao zapisničara i N.N. lica koje je naručilo izradu falsifikovanog pečata Fudbalskog saveza Grada Čačka i N.N. lica koje je izradilo isti pečat.

Napominjemo da smo uvidom u ove nečasne i kriminalne radnje svi bili poprilično zatečeni, ali takođe očekujemo da će nalogodavci za izvršenje ovih pomenutih krivičnih dela biti časni i pošteni i dati izjave nadležnim organima da su baš oni naručili falsifikovanje zapisnika i izradu falsifikovanog pečata.