XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Nemcima u goste za vikend

BEOGRAD, 16. april (Info centar).- Seniorske muške i ženske kuglaške reprezentacije Srbije gostovaće u subotu 18. aprila u Ensbahu, mestu kod Ahena u Nemačkoj na proslavi 40 godina Kuglaškog kluba Ensbah i odigraće prijateljsku utakmicu sa selekcijama Nemačke.

- Nemci su, iako sa njima igramo u muškoj grupi na Šampionatu sveta u Špajhersdorfu u Nemačkoj od 12. do 23. maja, insistirali da im dođemo u goste i prihvatili smo poziv iako će to biti naporno potovanje, jer je ovakav meč sa vrhunskim selekcjama jaka proba naših timova i koristiće, uveren sam, selektorima – kaže Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije ujedno i vođa delegacije u Ensbahu.- Poslednji test reprezentacija, kadetskih i seniorskih, biće u Banji Junaković 2. i 3. maja protiv selekcija svetskih prvaka, Mađara. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci našim programima...

Selektor seniorki Dragan Fatović odredio je osam igračica za susret sa Nemicama: Jasmina Anđelković (Džambo invest), Zorica Barać, Hermina Lukač i Livia Santo (Pionir), Marija Kresović (Kristal), Ksenija Milosav (SPC Vojvodina), Maja Đukić i Jovana Stantić (Radnički Novi Sad).

Selektor seniora Miloš Ponjavić, odlučio se za ovu osmorku: Čongor Baranj, Igor Kovačić, Goran Ostojić i Miloš Simijonović (Beograd), Goran Čaluković i Uroš Jagličić (Metalac, Gornji Milanovac), Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša (Sport, Podbrezova).

Nemci će, bar prema najavi iz pres materijala, izvesti na staze ove sastave – kuglaši Rajzer, Hofman, Veberm, Šnajder, Šondelmajare, F. Sajc, Dirnberger i Satler i kuglašice: S. Sajc, Cimerman, Bajzer, Kasper, Kiker, Imbs, S. Šnajder i Velker.