XS
SM
MD
LG

MFL Sombor XIII kolo: Visoka pobeda ratkovčana, a lider razoružan u Sonti

Proteklog vikenda igrane su utakmice XIII kola prvenstva Međuopštinske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, i u prilici smo da konačno damo pravo stanje na tabeli, posle izbacivanja iz daljnjeg takmičenja FK Panonija iz Lalića, jer se svi rezultati, koje je ovaj klub odigrao,brišu do kraja prvenstva, i dva kluba će u svakom narednom kolu biti slobodna,zbog žreba koji je pravljen u vreme dok je za takmičenje bilo prijavljeno 12 klubova, a sada ih je ukupno 10.

Trinaesto kolo je obilovalo golovima, postignuto ih je ukupno 25 na četiri utakmice, što je nešto više od 6 golova po jednom meču. U tri pobede domaćih ekipa i jednu gostiju,15 golova su dali fudbaleri ekipa koji su igrale pred svojim navijačima,a 10 puta su mrežu domaćina zatresli strelci gostiju. Najviše golova, ukupno 10, bilo je u Ratkovu gde su domaćini slavili sa 7:3 (4:2). Gosti iz Koluta su u drugoj minuti nastavka imali minus od jednog gola, jer je rezervista kolućana, Mile Basta smanjio na 4:3. Do kraja je domaćin slomio otpor gostima sa nova tri gola. Dvostruki strelci su bili Kardinal i Ivović, a po jedan gol su dali Milunović, Mušikić i Štulić. Golgeter kolućana , Stoisavljević je dva puta pogodio mrežu Kneževića a jednom je to učinio Basta. Na ovoj utakmici , po jedan igrač je ušao u beležnicu sudije Cvenića iz Apatina, a zbog bezobzirne igre požutio je igrač domaćih Petković,a kod gostiju, zbog povlaćenja, karton je zaradio Gorjanac. Prva pobeda rastinaca na Uskrs, i novi bodovi iz susreta sa ekipom Crvenke (3:2). Puno golova, šest, bilo je i na igralištu Jedinstva na Velikom Salašu kod Apatina, gde su slavili gosti (2:4)Već u prvom poluvremenu, somborci su stekli prednost od 0:1. U nastavku utakmice, fudbaleri Metalca daju još tri,a domaćin jedan gol. Strelci su bili Saša Antal 2, Lekaj i Mileković za somborce,a Jerković i Radujko za domaćine. Dve javne opomene izrekao je glavni sudija Malbašić iz Sombora, igračima Jedinstva, a jednu fudbaleru OFK Metalca.

Prema informacijama koje su stigle iz Sonte, gde je igran derbi kola, na igralištu Dinama, slavio je domaći klub, koji je goste iz Šikare savladao sa 3:1. Izletnici iz Sombora su doživeli poraz na terenu koji je mnogo veći od njihovog u izletničkoj šumi, i na taj poraz nisu računali,a ostaje utisak i da su podcenili domaćine, koji su opet imali dodatni motiv da slave baš u susretu sa jednom od najboljih ekipa u Ligi. Igrač Dinama, Josip Bukovac je u 8 minutu doveo domaćine u vođstvo sa 1:0. U 29 miutu, Nemanja Rančić izjednačuje na 1:1,a samo dva minuta kasnije, ponovo Bukovac, novim golom donosi prednost sonćana od 2:1. Već na startu drugog poluvremena, Josip Gal u 47 minuti povisuje na 3:1, i gasi nadu šikarčanima da će se bolje provesti u ovoj utakmici. Upisan je jedan žuti karton na ovom meču,a dobio ga je igrač gostiju Milanović, posle 90 minuta susreta. Inače, ovaj susret obeležen je i jednim debijem igrača Dinama, Marka Kušljića, koji je obukao dres plave boje sonćanskog kluba sa 16 godina i jedan dan, i on je najmlađi igrač u istoriji kluba koji je odigrao jednu celu prvenstvenu utakmicu,kao debitant, i pamtiće je po pobedi svoga kluba.

Poraz u Sonti, nije skinuo šikarčane sa prvog mesta na tabeli, a uz utakmicu više od svojih pratilaca,igrači trenera Milojeva sada imaju 27 bodova. U pratnji prvaka, ratkovački Radnički ima 25 bodova na drugoj poziciji , a sa istim brojem odigranih utakmica (12), treći Partizan ima 23, a četvrti Dinamo iz Sonte 22 boda. Peti Aleksa Šantić, sa 11 odigranih utakmica je sakupio 21 bod, ili tri više od OFK Metalca, koji je šesti sa šest pobeda i 7 poraza. Iz 13 utakmica, Crvenka je sakupila 15 bodova, koliko ima i osmo kolutsko Jedinstvo 1947.Fudbaleeri sa Velikog Salaša su predposlednji sa 5,a poslednja Rastina 1918, iz 12 utakmica ima 4 boda.

Narednog vikenda igra se XIV kolo, u kojem su prvi i poslednji klub na tabeli slobodni. OFK Metalac, u nedelju kraj pruge dočekuje Radničkog iz Ratkova,a sonćani u subotu putuju u Kolut na megdan Jedinstvu, dok se istog dana, drugo Jedinstvo(R), sastaje sa Crvenkom u najslađem selu okruga.  Najzanimljivija utakmica trbala bi da bude  ona u Kupusini, gde će se sastati ekipe koje su bile slobodne prošle nedelje,a sada će uigrani tim Partizana dočekati ambiciozne  šantićane. Gostima će ovo biti prva, od dve važne utakice, jer već sledeće nedelje u sportskom centru u Aleksi Šantiću igraju veliki derbi i dočekuju somborsku OFK Šikaru. Nedeljni protivnici na igralištu u Kupusini, imali su pauzu od nedelju dana, jer su za Uskrs, u XIII kolu bili slobodni, pa će orni,i željni dobrog loptanja, pružiti sigurno dobru partiju, i opravdati epitet derbija kola MFL.