XS
SM
MD
LG

Kraljevu na poklon veštački teren

 

Juče su u Kraljevu boravili Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije i generalni sekratar Zoran Laković. Oni su bili gosti kompletnog rukovodstva grada Kraljeva na čelu sa predsednikom Tomislavom Ilićem. Povod posete bio je teren sa veštačkom travom koji dolazi iz donacije UEFE a FS Srbije to daruje gradovima u četiri regionalna saveza. Svaki od Saveza dobija po tri takva terena. Na spisku čelnika Republičkog saveza nalazi se i Kraljevo.

- Vidi se pravilan odnos grada prema fudbalu jer je kompletna gradska struktura ovde na okupu. I nama je bilo zadovoljstvo što smo danas razgovarali sa ljudima koji imaju pravi stav i dobre planove. Čuli smo da je grad do sada dosta uradio na planu sportske infrastrukture. Tu su teretane, hala, sportske staze i ja želim da čestitam i što će Kraljevo biti domaćin ove velike teniske mabnifestacije - rekao je Karadžić..

Naravno teren sa veštačkom travom je bio glavna tema razgovora.

- Prvi naš korak je da jedan sjajan teren sa veštačkom travom podarimo vašem gradu. Na njemu će se moći raditi, i trenirati od jutra do sutra. Potrebno je, naravno, za to napraviti određene preduslove kako administrativne tako i tehničke. Čim to bude gotovo dobićete tu vrstu naše pomoći. Biće mi zadovoljstvo da to prvo otvorimo u Kraljevu. To sada sve zavisi od vas - dodao je Tomislav Karadžić obraćajući se ljudima iz gradskog rukovodstva.

Akcija je naišla na odobravanje ljudi iz Gradske vlade. Obećali su da će učiniti sve da teren bude lociran u gradu na Ibru.

Posle razgovora Karadžić i Laković su najpre obišli sportski centar na Starom aerodromu. Nisu baš imali šta da vide. Nevericu je izneo i sam Karadžić rekavši da posla ima mnogo i da nije baš optimista da će pripremni radovi i dokumentracija biti sređeni za predviđeni rok

Ali nada poslednja umire. Ukoliko do određenog roka ne bude urađeno sve po planu, šansa za dobijanje terena sa veštačkom travom ostaje za drugo izblačenje.

 

 

NOVAC ZA POPLAVLjENE

U majskim poplavama uništeno je nekoliko terena u Kraljevu i okolini. Najviše su stradala igrališta i prostorije u Sirči, Oplanićima, Bogutovačkoj Banji i Adranima. Njima će FS Srbije uplatiti sumu od 200.000 do 800.000 dinara.

 

Gosti iz FSS na igralištu Magnohrona Foto: Stole