XS
SM
MD
LG

Odlučno protiv Metalca

Pobedom nad liderom prvenstva Radnikom Inđinčani su se na najbolji način vratili u prvenstvenu trku. Nakon tri uzastopna poraza trijumf u meču sa Surduličanima delovao je kao melem na ranu. U utakmici sa najjačim protivnikom u najtežem trenutku stegli su zube i snažnim tempom tokom čitavog susreta primorali kvalitetnog protivnika da na kraju prizna zaslužen poraz. Bila je ovo ujedno i najbolja partija koju su izabranici trenera Miloša Veselinovića prikazali ove jeseni.

Zasluženi aplauzi odanih simpatizera bili su najbolja nagrada za ono što su prikazali tokom nadmetanja sa aktuelnim liderom i najozbiljnijim kandidatom za prelazak u superligaško takmičenje. Nisu imali mogo vremena za slavlje. Voljom žreba odmah u narednoj rundi na redu je novi derbi, ponovo na inđijskom Gradskom stadionu. U goste razbuđenim Inđinčanima dolazi još jedan pretendent za najviši plasman, Metalac iz Gornjeg Milanovca. Čvrst i neugodan protivnik sa kojim nikada nisu lako izlazili na kraj,bez obzira gde se igralo.

I ovoga puta nailaze Gornjomilanovčani u trenutku kada je pred inđijski fudbalerima obaveza da se ponovo iskažu i potvrde najavu da će završnica jeseni biti berićertna. Znaju da do novog uspeha neće biti ni malo lako doći.Upoznati su sa vrednostima novog rivala ali su spremni i odlučni da se do kraja založe za još jedan uspeh. Goran Smiljanić, letošnje pojačanje Inđije,igra tokom čitave jeseni u visokom ritmu.

Hitronogi igrač sa značajnim superligaškim iskustvom pokretač je brojnih akcija iz kojih se rađaju izgledne prilike za pogodak. I ovoga puta spreman je da se do kraja zauzme kako bi igra imala ozbiljan ritam i za  stvaranje prilika da se još jednom uknjiže važni bodovi pred skorašnju zimsku pauzu.

„Pobedom nad Radnikom najavili smo uspešnu završnicu jesenjeg dela. Nismo još rekli završnu reč.Ima dovoljno prostora da se prvenstvena polusezona koja je veoma uspešno započela, u ovakvom ritmu i završi.Imali smo malu rezultatsku krizu iz koje smo se izvukli, u najtežem trenutku,kada je bilo najznačajnije. Bilo bi dobro kada bismo tako i nastavili. Dolazak još jednog aspiranta na visok plasman budi nadu u moguć uspeh. Želimo da se u utakmici sa Metalcem na najbolji način oprostimo od naših vernih navijača jer uskoro sledi duga zimska pauza. Nadam se da ćemo im prirediti još koji trenutak uživanja i solidnu bodovnu zalihu još uvećati što bi bilo preko potrebno za spokojan zimski san. Sve naravno uz uslov da se, nesumnjivo kavalitetnom protivniku, suprotstavimo na najbolji mogući način borbeno, čvrsto, angažovano, odgovorno do poslednjeg sudijskog zvižduka“ naglašava Goran Smiljanić.

Darko Lemajić, do skora vodeći strelac Inđije, vraća se u golgetersku formu. Najavio je to pogotkom u meču sa Radnikom. Uveren je da se  može do dobre igre i povoljnog rezultata i u nadmetanju sa Gornjomilanovčanima.

„Dolazak Metalca očekujemo kao dobru priliku da se još jednom iskažemo pred našim navijačima. Voljom žreba određeno je da u razmaku od sedam dana imamo na talonu dva derbija. Posle dobre igre i rezultatskog uspeha u utakmici sa Radnikom pred nama je još jedno veliko iskušenje. Ni malo laka obaveza. Metalac nam je uvek zadavao podosta problema. Nikada nismo lako dolazili do bodova u nadmetanju sa jednim od najjačih sastava u Ligi. Pamtim naša susretanja još iz vremena zajedničkog nastupanja u superligaškom takmičenju. Uvek su utakmice nosile veliku dozu naboja. Puno obrta rezultatske neizvesnosti, bez obzira gde se igralo. Očekujem da će tako biti i ovoga puta. Dokazano je da domaći teren ne prdstavlja neku prednost u našim međusobnim nadmetanjima. Biće tako i ovoga puta. Ukoliko želimo da se okitimo novim truijumfom moramo svojski da zapnemo ne bismo li dokazali pravu vrednost u nadmetanju sa ovako renomiranim rivalom“ poručuje Darko Lemajić

Antvi Jao se povredio u utakici sa Radnikom pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

Neće i timu biti ni Nenada Jovanovića koji je isključen u prethodnom susretu. Svi ostali spremni su i raspoloženi za još jedno istinsko nadmetanje u novom derbiju pred svojom publikom.


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnik 4 : 0 Metalac (GM)
Inđija 2 : 1 Kolubara
Bačka (BP) 1 : 1 Sloboda
Javor Matis 3 : 1 Moravac Orion
Mačva 4 : 0 Sloga (K)
Sindjelić 1 : 0 BSK Borča
Jedinstvo Putevi 0 : 2 Bežanija
Proleter 1 : 1 Sloga (PM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 30 19 7 4 64
2 Javor Matis 30 17 10 3 61
3 Metalac (GM) 30 16 7 7 55
4 Bačka (BP) 30 14 6 10 48
5 Inđija 30 14 4 12 46
6 Sindjelić 30 12 4 14 40
7 Proleter 30 11 7 12 40
8 Sloga (PM) 30 10 10 10 40
9 Bežanija 30 11 7 12 40
10 BSK Borča 30 10 8 12 38
11 Kolubara 30 9 11 10 38
12 Sloboda 30 8 12 10 36
13 Moravac Orion 30 10 5 15 35
14 Jedinstvo Putevi 30 7 8 15 29
15 Sloga (K) 30 8 2 20 26
16 Mačva 30 5 10 15 25