XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Metalac i Apatin u četvrtfinala Kupa Srbije

BEOGRAD, 3. novembar (Info centar).- Odigrane su dve kvalifikacione utakmice kuglaškog Kupa Srbije za muškarce posle kojih su se Metalac iz Gornjeg Milanovca i Apatin pridružili klubovima Beograd (brani titulu), Radnički (Novi Sad), Crvena zvezda (prologodišnji finalista), Polet AV Sombor, Partizan i Kristal Zrenjanin u četvrtfinalu ovog elitnog takmičenja.

Metalac je u Kragujevcu sa 7:1 u poenima igrača i 3.379:3.073 u čunjevima pobedio kostolački Rudar. Goran Čaluković iz Metalca je sa 577 čunjeva bio je igrač utakmice. Kod Rudara Zdenko Stević oborio je 570 čunjeva.

Apatin je u Kljajićevu savladao Hajduk iz Kule sa 3.427:3.323 (6:2). Goran Stanić (Apatin) je sa 607 čunjeva bio igrač meča, dok je kod Kuljana najbolji bio Milan Leković sa 579 čunjeva.

Kod kuglašica, branilac titule Pionir iz Subotice i lane finalista Apatin su direktni učesnici polufinala, a za ostala dva mesta boriće se u četvrtfinalu Radnički (Novi Sad), EDB Beograd, Rudar Kostolac i Pobednik Beograd.

Četvrtfinale je 29. i 30. novembra. Izvlačenje parova je 11. novembra u 11 časova u prostorijama KS Vojvodine, u Masarikovoj ulici broj 25 u Novom Sadu.