XS
SM
MD
LG

Kadeti KK Priboj učestvovali na kvalifikacionom turniru u Čačku

Proteklog vikenda je u Čačku u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Zapadne Srbije i KK Borac održan kvalifikacioni turnir za popunu Jedinstvene kadetske lige Košarkaškog saveza Srbije na kome su učestvovali i kadeti KK Priboj.

Na turniru je učestvovalo sedam ekipa podeljenih u dve grupe. U grupi sa kadetima Priboja su bile ekipe KK Užice, KK Metalac iz Valjeva i KK Željezničar iz Čačka, dok su u drugoj grupi bili KK Play off (UE), KK Borac (ČA) i KK Šabac. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe će igrati polufinale narednog vikenda, Borac -Metalac i Užice - Šabac, a pobednici ovih mečeva će izboriti pravo da ove sezone nastupaju u Jedinstvenoj kadetskoj lig KS Srbije. Ostale ekipe nastavljaju takmičenje u regionalnim ligama. 

Kadeti Priboja su zabeležili poraze u sve tri utakmice u grupi. U prvom kolu su poraženi od ekipe KK Užice rezultatom 68-60. Loš početak meča, odlična treća četvrtina u kojoj su pribojski kadeti imali prednost od 7 poena, i veoma loša završnica su obeležili prvi susret na kome su se posebno istakli Lisica Luka sa 18, Stašević Predrag sa 17 i Bošković Dušan sa 12 poena. U drugom meču na turniru bolji od njih su bili vršnjaci Željezničara iz Čačka rezultatom 74-46, a dobre partije su pružili Lisica Luka sa 14 i kapiten Šljuka Mihailo sa 11 poena. U trećem, poslednjem kolu kadeti KK Priboj su ubedljivo poraženi od KK Šabac rezultatom 66-25. Na ovoj utakmici zbog stomačnih problema nisu nastupala dvojica standardnih igrača pa su priliku da igraju dobili igrači sa manjom minutažom iz predhodnih mečeva.

Iako su turnir završili bez pobede kadeti Priboja su prikazali veoma borbenu i požrtvovanu igru na svakom meču. Ekipa nije imala rešenja na poziciji pet što je bio veliki hendikep na svakoj utakmici. Još veći hendikep je predstavljalo svakodnevno naporno putovanje iz Priboja u Čačak, što je znatno uticalo na umor mladih košarkaša koji se sve više osećao kako je turnir odmicao. Trener Siniša Đurović je rekao da su momci igrali boreći se sa umorom i grčevima ne želeći da to pokažu i da su bili spremni da igraju i na jednoj nozi ako treba. Uz takav pristup treninzima i odnos prema saigračima i ekipi pobede će sigurno doći, a pribojska košarka nema razloga da brine za svoju budućnost.