XS
SM
MD
LG
04.08.2009 A.Daišević

Ribnica uprkos problemima počela pripreme za novu sezonu

Pritisli problemi najbolji sportski kolektiv u gradu na Ibru, ali tradicionalna prozivka i prvi trening prvog avgustovskog ponedeljka nije izostala. Medju prvima se u Borićima na Ratarskom imanju, vazdušnoj oazi Kraljeva, pojavio tehničar Predrag Bićanin, a onda i uredno  ostali prvotimci kraljevačkog superligaša.
- Okupili smo se kako je i planirano i počinjemo naporan rad jer nas ove godine čekaju obaveze na tri fronta. Pored Viner Štediše lige gde smo prošle sezone igrali polufinale plej ofa, tu je nacionalni Kup i Čelndž Kup gde nas čeka naporan put i težak meč sa španskim Tenerifama. Potrebno je veliko odricanje, sjajna atmosfera koja decenijama krasi generacije igrača našeg kluba i koja donosi odlične rezultate. Imaćemo mlad tim, ali mislim da možemo više nego što nam se predviđa. Kako god od nas će sve zavisiti i zato vas pozivam na profesionalno ponašanje, da sve probleme rešavamo zajedno i u interesu tima i kluba - rekao je u pozdravnoj reči Boško Mačužić trener Ribnice.

Što se tiče tima medju "musketarima" više nisu korektor Radovan Gavrilović (Remat Zalau), primač servisa Vladan Đorđević koji će do pronalska novog kluba trenirati u Ribnici, Dino Radivojević (Mladi Radnik). Na treningu je bio libero Vladimir Jović kome se izjalovio odlazak u rumunsku Steauu i verovatno će i devetu sezonu za redom biti u timu Ribnice. Pojavio se i i trenirao i Milan Mijalković srednji bloker i sada jedan od iskusnijih u timu, a tu su bili Bićanin, Kovačević, Borovnjak, Radević, Milovanović i Lazarević. Najviše pažnje je izazavao Aleksa Brdjović, tehničar i za sada jedino pojačanje Ribnice u novoj sezoni. Posle skoro tri decenije jedan Brdjović će ponovo poneti dres kraljevačkog superligaša.
- Aleksa nastavlja tamo gde je njegov otac i svetska odbojkaška legenda Dejan Brdjović počeo karijeru. Nadam se da on neće biti jedino pojačanje, ali mnogo nam je drago što je tu, jer se uklapa u ovaj izuzetno mlad tim. Pri tom i on je reprezentativac i Ribnica nikada u svojoj istoriji nije imala pet reprezentativaca, kao što je sada slučaj. To je garancija naše vrednosti i verujem preporuka budućim sponzorima da se jave i pomognu ovaj klub. Da postignemo još više - naglasio je direktor Ribnice Djurađ Milinković.

Sa prvog treninga je opravdano izostao korektor Milija Mrdak i on će već danas biti u stroju. Upravo na poziciji korektora Ribnica traži još jednog igrača. Kako sada stvari stoje "musketari" će se pripremati u svom gradu, a ako bude razumevanja lokalne samouprave moguće je da se deo rada sprovede na Goču. Bošku Mačužiću će i dalje pomagati Nenad Dimić, fizioterapeut Darko Lazarević,a otvoren je konkurs za kondicionog trenera. Zbog predstojećeg EP za kadete Ribnica će jedan deo priprema biti nekompletna, ali u kraljevačkom superligašu su ponosni na činjenicu da su njihovi igrači stožeri mladog nacionalnog tima. Eh, sada još i da je sponzora i malo novca, gde bi "musketarima" bio kraj!