XS
SM
MD
LG
29.09.2014 FS Moravičkog okruga

Da li Žare (Žarko Stevanović) ima legitimitet?‏

Nakon više poziva da se zakaže zajednička sednica čelnika FSRZS i FS Moravičkog okruga, rukovodstvo FS Moravičkog okruga postavlja pitanje da li Žare ima legitimitet da obezbedi takav sastanak ili o tome odlučuje neko drugi?

1. Posle promena predsednika FS Mačvanskog okruga Milutina Baštovanovića i FS Kolubarskog okruga Časlava Lukića koji su podržavali Žareta, kao i neuspelog pravnog nasilja prema FS Moravičkog okruga, postavlja se pitanje da li Žare i dalje ima većinsku podršku. Takođe, već dve godine u Izvršnom odboru FSRZS nema mesta za predsednika FS Moravičkog okruga, FS Raškog okruga i FS Šumadijskog okruga. Tako već dve godine umesto predsednika FS Moravičkog okruga u IO FSRZS sede nelegitimni predstavnici Predrag Milivojević i Dušan Lazić koji nisu ništa u FS Moravičkog okruga.

2. Čelnici FSRZS i dalje "drže u životu" veštački stvoren fudbalski savez u Ivanjici, jer svima je dobro poznato da po članu 14. Statuta FSS savez da bi postojao mora imati minimum 8 klubova u redovnom takmičenju, što nije slučaj sa FSO Ivanjica. Napominjemo da pored FK „Javor“ koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije, klubovi ispred FSO Ivanjica, FK „Prilike“ i FK „Brezova“ se takmiče u opštinskoj ligi Lučana odakle su imali prohodnost za takmičenje u ligi FS Moravičkog okruga. Pored ova tri kluba, Ivanjica je prošle godine dobila još jedan klub u redovnom takmičenju i to klub malog fudbala „Ivanjica“ koja se takmiči u ligi FSRZS. Taj član Statuta nije izmislio niko u FS Moravičkog okruga već se taj član nalazi u statutu FSS.

3. Da li je na poslednjoj Skupštini FSRZS održanoj na Zlatiboru Žare imao kvorum za održavanje iste?

4. Da li Žare prilikom obraćanja sportskoj javnosti nakon poslednjih dešavanja u srpskom fudbalu govori u svoje lično ime ili u ime klubova i okruga čije interese zastupa? Pozivamo javno Žarka Stevanovića da u roku od 30 dana zakaže Skupštinu sa jednom tačkom dnevnog reda i proveri svoj legitimitet ili podnese ostavku i raspiše izbore na teritoriji FSRZS! Ukoliko Žarko Stevanović ne podnese ostavku ili ne raspiše izbore, sportsku javnost ćemo blagovremeno obavestiti o daljim koracima. Treba napomenuti da je Žaretovu vladavinu obeležilo gašenje desetina klubova sa teritorije Zapadne Srbije, počev od klubova Srpske lige Zapad pa do najnižih liga, a paušali i takse se povećavaju!