XS
SM
MD
LG

Donji Srem dobro podneblje za košarku

 

Mini kamp u Pećincima

   Petu godinu za redom, početkom školske godine, Košarkaški klub Srem basket organizuje mini kamp u Pećincima za najmlađe igrače.

   - Na terenu za male sportove u školskom dvorištu prodefilovalo je više od 250 polaznika - kaži Živko Misirača, trener KK Srem basket - Promoteri na ovogodišnjem mini kampu bili su moji veliki prijatelji, nekada poznata košarkaška imena Milan Dozet i Aleksandar Gajić. Naša osnovna ideja je promocija košarke i polako uvođenje najmlađih u tajne ovog sporta, dok su rezultati bili u drugom planu. Gosti su nam bili: Partizan i Crvena zvezda iz Beograda, NS Stars (Novi Sad), Železničar (Inđija), Ruma, Jadran (Golubinci) i LSK (Laćarak), dok smo mi učestvovali sa više starosnih kategorija. Generalni pokrovitelj minikampa bila je Skupština opštine Pećinci, odn Sportrski savez „Razvoj sportova“. Specijalni gosti su nam bili Siniša Đokić i Tomislav Ćirković (ispred Sportskog saveza), kao i Damir Lekić (Košarkaški savez Srema).

   Srem basket postoji od 2010. godine.

   - Od samog početka smo se orjentisali na rad sa najmlađim uzrastom - nastavlja Misirača - Treniramo u Sali OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima, a imamo svoje sekcije u Obrežu i Kupinovu. Napredak je više nego očigledan i već i reprezentativce: dečake Aleksandra Todorovića i Lava Cvetkovića (oba 2002. godište) i devojčicu Vanju Petković (2001. godište). U sezoni 2013/2014. naša minibasket ekipa bila je vicešampion Srema u konkurenciji 12 ekipa, dok su mlađi pioniri bili četvrtoplasirani među 15 timova. U sezoni koja sledi cilj nam je da naši mlađi pioniri (2002/2003. godište) prođu kvalifikacije za kvalitetnu ligu Vojvodine.

 

 

Otvaranje Kampa

Košarka popularna u Pećincima

Živko Misirača