XS
SM
MD
LG

Stadionu Železničara isključena struja

Mlađe selekcije niškog Radničkog i Železničara, prvi tim Sinđelića, Ragbi klub Radnički 13 i teniseri kluba Kostić nemaju osnovne uslove za rad pošto je isključena struja stadionu Železničara i Teniskom klubu.

Stadion Železničara ostao je bez struje u petak, ali se ne zna zbog čega. U Fudbalskom klubu Železničar kažu da je zbog duga iz ranijih godina, a u Jugoistoku tvrde da je do “seče struje” došlo jer njihova ekipa nije imala uslova da pristupi mernom mestu.
- Preko 200 dece koristi ovaj teren. Tu su i prvi tim Sinđelića, tri mlađe selekcije Radničkog, Ragbi klub Radnički 13, mlađe selekcije Železničara, ko god je hteo ovde da igra, mogao je. Ovde su bile i humanitarne utakmice. Sada je pitanje da li neko može da igra jer nema osnovnih uslova za održavanje higijene - kaže Nenad Milanović, predsednik Železničara.

stadion-zeleznicara.jpg
Na stadionu Železničara prvenstvene utakmice igra nekoliko ekipa

Direktor Jugoistoka Darko Bulatović ističe da je struja isključena jer ekipa iz te firme nije mogla da pristupi mernom mestu Železničara ni uz pomoć policije.
- Informisan sam da je došlo do problema i da na stadionu Železničara nisu dozvolili da se izvrši kontrola i očitavanje, da se obezbedi našim radnicima pristup mernom mestu. Svrha obilaska je bila kontrola. Utvrđeno je da se stadion napaja sa druge strane, a ne odakle je predviđeno. Informisan sam da je, dok se ne utvrdi stvarno stanje, obustavljena isporuka električne energije - rekao je Bulatović.

U Železničaru tvrde da je ekipa Jugoistoka bila na terenu i da je utvrdila da “nema krađe struje i neovlašćene potrošnje”.
- Mogu da kažu šta hoće. Da je dozvoljeno da se to prekontroliše, ne bi bilo problema. To treba neko da utvrdi, direktor koji rukovodi timom me je tako obavestio - dodao je Bulatović.

U Sportskom centru Čair tvrde da Železničar nelegalno koristi struju, dok sa druge strane, Teniski klub Kostić ima ugovor, ali je zbog cele situacije i on bez električne energije.
- Našoj trafo-stanici priključeni su reflektori stadiona Železničar. Teniski klub Kostić je bio priključen na jedan reflektor od 1996. godine, a Železničar se nelegalno priključio na drugi. Nama su pretili iz Distribucije da, ako ne budemo pustili ekipu do trafo-stanice, isključiće i nama. Normalno je da smo ih pustili - kaže Jovan Leposavić, savetnik u Sportskom centru Čair.

Na stadionu Železničara postavljeni su agregati koji su privremeno rešenje dok se ne izađe iz ove situacije.

"Tražimo rešenje za stare dugove"

Železničar je, kako kažu u ovom klubu, od 2009. godine bio priključen na strujni vod Teniskog kluba Kostić kom je plaćao račune za potrošenu električnu energiju.
- Struja je isključena 2009. godine zbog dugovanja koja su nastala dok je stadionom upravljala Železnica Srbije. Dug za struju je skoro 1,2 miliona dinara i poslednje dve godine pokušavamo da rešimo taj problem. Mi smo sklopili sporazum da preko Teniskog kluba uzimamo struju i plaćamo njima - priča Nenad Milanović, predsednik Železničara. On navodi da klub ima preko 350 priznanica za plaćene troškove od 2009. godine do danas.