XS
SM
MD
LG

PLS: Inđija - Sloga (K) 3:0
Sudar starih sportskih rivala je i ovog puta zadovoljio gledaoce na Gradskom stadionu u Inđiji. Zeleno beli i plavi iz Kraljeva su prikazali pre svega borben fudbal, a domaćin je pokazao zrelost u igri kakva ga u godinama iza nas nije baš često krasila. Već u drugom minutu utakmice se oprobao sa šutem Stanković. Njegov šut je otišao kraj gola Lazara Tatića. Nova prilika za domaćina pet minuta kasnije. Zakarija Suraka šutira ka praznom golu gosta, a sa neka tri metra od linije svog gola, Babić loptu šalje u polje. Pre toga Jovanović je sjajno asistirao Suraki.
 

U 20. minutu, tri prilike za gol domaćinu. Prvo je Čordašić dobro zadrmao prečku gola Tatića posle šuta sa oko 25 metara, od gola gostiju, da bi brzonogi Suraka bio neodlučan u lepoj poziciji da uputi loptu u mrežu. Bukvalno u nastavku te akcije, sjajna šansa za Bjedova. Stanković sjajno pronalazi saigrača, ova uleće u kazneni prostor, vara golmana polu lob udarcem, ali lopta neće u praznu mrežu.

Drugo poluvreme Kraljevčani kreću odlučnije. Prvi put oni pritiskaju domaćina, ali bez prave prilike za gol. U tim trenucima, golman Jovišić je gospodar svog prostora. Gosti prete u 47. minutu. Slobodan udarac za Radovića, lopta u prostor, prolazi šumu igrača, a Milašinović loptu izbija u polje.

Prvu priliku za domaćina opet propušta agilni Bjedov. Bila je to brza polukontra domaćina. Bjedov dobija sjajnu loptu, zaobilazi Tatića i ponovo je neprecizan, lopta odlazi kraj gola. Ova akcija kao da je nagovestila sledeću u 55.minutu. Kao preslikana, ponovo je Bjedov odlično upošljen, ponovo ulazi u kazneni prostor, zaobilazi golmana, koji ga ruši i penal. Siguran sa bele tačke je bio Rnić za 1:0.

Trener gosta tada vrši brze izmene, nezadovoljan rezultatom. To mu se umalo vratilo u 66.minutu. Aut za Slogu, lopta nekako stiže na glavu tek ušlog Mrdakovića, a ovaj iz peterca, neometen šutira glavom preko prečke domaćeg golmana. Umesto junaka Mrdaković postaje tragičar u 71. minutu. Igrač domaćina pravi prekršaj nad Mrdakovićem, sudija svira prekršaj, a gostujući igrač deli svoju pravdu, udara Jovanovića i epilog je crveni karton za Mrdakovića, žuti za Jovanovića.

Tri minuta kasnije umalo nov gol domaćina. Korner izvodi Rnić, lopta ide na Milašinovića, a njegov šut iz prazne mreže vadi Milojević. Ipak minut kasnije je 2:0. Stanković je sjajno uputio loptu na glavu Jovanovića koji lagano matira istrčalog Tatića.

Treći gol je postignut u 87. minutu. Smiljanić je vukao loptu po desnoj strani napada, povlači istu na ivicu kaznenog prostora, šutira iskosa sa desne strane napada, lopta praktično u rukama Tatića, ali se nekako izmigoljila i ušla u malu mrežu.

Do kraja je Bjedov još jednu lepu priliku za gol propustio u drugom nadoknadnom minutu utakmice. Posle kornera ovaj igrač opet nije imao sreće da zatrese mrežu gostima.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 400, sudija: Dejan Trifković, pomoćnici: Dragan Bogićević i Nikola Milosavljević, četvrti sudija: Dejan Gligorević svi iz Beograda. Delegat: Predrag Ratković iz Pančeva. Strelci: Rnić 56’ (penal), Jovanović 75’ i Smiljanić 87’. Crveni karton: Mrdaković 71’ - Sloga. Žuti kartoni: Jovanović 71’ – Inđija, Tatić 55’ i Betolingar 90’ – Sloga.

Inđija: Jovišić, Smiljanić, Radivojević (Bosančić), Simonović, Milašinović, Čordašić, Jovanović (Vuković), Stanković, Rnič (K), Bjedov, Suraka (Pavković).  Trener: Miloš Veselinović.

Sloga: Tatić, Andrić (Mrdaković), Milojević, Gunjić (Radovančević), Babić, Danilović, Antonijević, Cmiljanović (Bižić), Betolingar, Cvetković, Radović (K). Trener: Miljko Gošić.


Jedinstvo Putevi 0 : 2 Radnik
Sindjelić 1 : 0 Proleter
Mačva 0 : 1 Sloga (PM)
Javor Matis 3 : 0 Bežanija
Bačka (BP) 1 : 0 BSK Borča
Inđija 3 : 0 Sloga (K)
Metalac (GM) 3 : 1 Moravac Orion
Kolubara 1 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bačka (BP) 3 3 0 0 9
2 Radnik 3 2 1 0 7
3 Javor Matis 3 2 1 0 7
4 Inđija 3 2 1 0 7
5 Sloga (PM) 3 2 0 1 6
6 Metalac (GM) 3 1 2 0 5
7 Proleter 3 1 1 1 4
8 BSK Borča 3 1 1 1 4
9 Bežanija 3 1 1 1 4
10 Kolubara 3 1 1 1 4
11 Sindjelić 3 1 0 2 3
12 Jedinstvo Putevi 3 1 0 2 3
13 Sloboda 3 0 1 2 1
14 Mačva 3 0 1 2 1
15 Moravac Orion 3 0 1 2 1
16 Sloga (K) 3 0 0 3 0