XS
SM
MD
LG

Cement domaćin prve baraž utakmice za plaman u Srpsku ligu Vojvodina

U utakmici 30. kola Vojvođanske fudbalske lige Zapad sve misli Cementaša već su bile okrenute predstojećem baražu. Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Vojvodine u prisustvu predsednika FSV Ratka Borovice, generalnog sekretara Dušana Tomića, predsednika komisija Ivice Bošnjaka i Nenada Nikolića i predstavnika drugoplasiranih klubova, beočinskog Cementa drugoplasiranog u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Zapad i TSC iz Bačke Topole, kao drugoplasirane ekipe Vojvođanske fudbalske lige Istok.

Obavljeno je žrebanje kluba domaćina prve baraž utakmice za popunu Srpske lige Vojvodina. Voljom žreba je odlučeno, da se prva baraž utakmica igra u Beočinu u nedelju 22. juna u 17 časova, a revanš je na programu u sredu 25. juna u 17 časova u Bačkoj Topoli. Oba kluba, i Cement i TSC su svoju dugu istoriju započeli iste godine, daleke 1913. godine. Jedan na severu Srema u zagrljaju Fruške gore i Dunava, a drugi na severu Bačke.

Cementaši su u svojoj novijoj istoriji, u poslednjih dvadesetak godina u dva navrata igrali kvalifikacione mečeve za plasman u viši rang takmičenja. U julu 1993. godine Cement je eliminisan u baražu za popunu Severne grupe Srpske lige od beogradske Zvezdare, a u junu 2010. godine Cement je bio bolji u revanš susretu u Subotici od domaće Bačke 1901 i plasirao se u Srpsku ligu Vojvodina. Iako je u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu, Cementaši s pravom očekuju prepun stadion pored cementare, jer baraž utakmice su bile i biće mamac za fudbalsku publiku. Želja uprave kluba, igrača i stručnog štaba Cementa je da sve protekne u fer i sportskom nadmetanju, bez incidenata i da posle dve odigrane utakmice proslavimo ulazak u Srpsku ligu Vojvodina. Poziv našim navijačima i ljubiteljima fudbala da dođu u nedelju 22. juna u 17 časova na naš stadion pored cementare i da bodre našu ekipu.