XS
SM
MD
LG
18.02.2009 A.Daišević

Prijateljska utakmica: Sileks - Sloga (K) 1:0

Kraljevački srpskoligaš obavlja dvanaestodnevne pripreme u Ohridu,a prvi kontrolni meč odigran je protiv šestoplasiranog tima prve makedonske lige, ekipe Sileksa iz Kartova. Puleni Igora Tufegdžića pružili su dobru partiju, ali nisu imali sreće da iskoriste svoje prilike. Ekipa iz Kartova je iz jedinog pravog napada u prvih 45 minuta i povela. Georgijev je u 6. minutu odlično reagovao na jednu dubinsku loptu, kao tane uleteo u šesnaesterac i sa nekih 12-13 metara odlično šutirao u sami gornji desni ugao. Vratar Sloge Đogatović je paradom samo ulepšao ovaj trenutak.U nastavku prvog poluvremena Sloga je bila agilniji rival, više napadala, posebno po bokovima, ali zgusnuta i čvrsta odbrana Sileksa uspevela je da odoli tom pritisku. Treba napomenuti da je u 15.minutu najbolji igrač i strelac Sloge i Srpske lige "Zapad" Dejan Rađenović morao da napusti igru zvog povrede,a zamenio ga je Vasić.
U prvom minutu drugog polivremena odlična prilika Tadića, na centaršut Vasića, ali mreža Sileksa je mirovala. Napadač "belih" imao je u 58.minutu još bolju priliku, nakon sjajne akcije Vasića i Janićijevića, bio je sam kao duh pred golom protivnika, ali je šutirao preko gola. Sileks je u 60.minutu imao dve sjajne prilike, ali su prvo Babić, pa Vasilić sprečili siguran pogodak,a potom je i Đogatović pokazao panterske sposobnosti i sprečio siguran gol posle udarca glavom jednog od napadača makedonskog tima. U 76.minutu nakon akcije raspoloženog Vasića priliku je, okelavajući u protivničkom šesnaestercu, propustio Janićijević. Sloga je dobru igru mogla kriunisati pogotkom u 88.minutu, ali je nakon odličnog proigravanja Tanasijevića Tadić opet šutirao preko gola.  
                       
Ohrid - Stadion: Biljanini izvori;  Gledalaca: 50  Sudija: Šuleski (Ohrid)  Strelac: Gligorov u 6.minutu.

Sileks:
Kosturanov, DŽangarovski, Andonov, Donev, Misevski, Gligorov, Brnačevski, Ristić, Trajčev, Đorđević, Markovski  Igrali su još: Petković, Natkov, Zarevski, Boškovski, N. Stojanovski, B. Stojanovski.
Sloga: Đogatović, Vasilić, Babić, Đurić, Bilić, Radovanović, Pelivanović, Janićijević, Tadić, Rađenović, Andrić  Još su igrali: Vasić, R. Vlašić, Tanasijević.