XS
SM
MD
LG
12.05.2014 Administrator

Srbija sa šest posada na EP

Selektorska komisija Veslačkog saveza Srbije donela odluku da našu zemlju na šampionatu Starog kontinenta od 30. maja do 1. juna na Adi Ciganliji predstavljaju skif Miloš Vasić, skif za lake veslače Miloš Stanojević, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogićević, četverac bez kormilara Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar, Martin Mačković i ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović.

Dugo je Beograd čekao seniorsko Evropsko prvenstvo u veslanju. Dočekao ga je ove godine, ali na žalost na stazi na Adi Ciganliji od 30. maja do 1. juna nećemo videti sav krem srpskog veslanja. Povrede i prehlade najboljih veslača, učinile su da će neki od najboljih propustiti dugo čekano takmičenje. Selektorskoj komisiji (Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić) nije bilo lako zbog toga i krajem maja nećemo gledati Nikolu Stojića, Nenada Beđika, Miljana Vukovića i Radoja Đerića.

– Nažalost, ceo mart i april su nas pratile povrede najboljih veslača. Tako da od tri izborne regate, u dve u dvojcima nisu nastupali Stojić i Beđik, Vuković i Đerić, kao i Iva Obradović i Ivana Filipović. Razlog za to su bolest u slučaju Beđika i Obradovićeve, kao i povrede Đerića i Vukovića. Nažalost zbog svega ovoga ove posade nisu mogle da isprate sistem kvalifikacijama, iako smo potajno najviše očekivali od njih na Evropskom prvenstvu. Kako je Obradovićeva počela da se oporavlja, nadam se da će uspeti da nastupi sa Filipovićevom u dvojcu, jer one u Srbiji nemaju konkurenciju. Uprkos svemu imaćemo jak sastav, verujemo u naše reprezentativce, koji će se boriti za medalje – istakao je Dejan Guslov, član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije.

Po odluci Selektorske komisije VSS Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstvaljati sledeće posade:

Skif – Miloš Vasić

Dvojac bez kormilara – Dušan Bogićević, Veselin Savić

Dubl skul – Marko Marjanović, Aleksandar Filipović

Četverac bez kormilara – Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar, Martin Mačković

Skif za lake veslače – Miloš Stanojević