XS
SM
MD
LG
17.11.2008 A. Daišević

Ribnica bez hrabrosti u poraz

Posle C. zvezde i novosadska Vojvodina je slavila u Kraljevu. Nisu odbojkaši Ribnice uspeli da u duelu sa favorizovanim protivnikom ostvare više od minamalca, odnosno samo jednog osvojenog boda. „Lale“ neguju tradiciju pobeda u kraljevačkoj „kutiji šibica“, pa su i u ovom novembarskom derbiju 5.kola Viner Štediše Superlige pokazali više i zasluženo stigli do bodova.
- Jako teška utakmica, jedan pravi derbi rekao bih dva izjednačena rivala. Obe ekipe su imale padova i uspona tokom meča, Ribnica je diktirala igru u drugom i trećem setu, ali nažalost nije bilo snage, odnosno hrabrosti da u četvrtom nastavimo u tom ritmu i slomimo otpor Vojvodine. U tom setu smo ponovili niz grešaka koje nas prate iz prethodnih mečeva, jako loše odigran kontranapad, nismo imali ideju u nekim teškim situacijama i radili smo mnogo toga što jednoj ozbiljnoj ekipi ne sme da se dešava – analizira meč sa Novosađanima Boško Mačužić trener Ribnice.
„Musketari“ su poklekli u petom setu,a zanimljivo je da taj deo igre ni jednom ove sezone, čak ni u pripremnom periodu, nisu rešili u svoju korist.
- Očigledno je da imamo psihološko opterećenje petog seta upravo iz razloga što ni jednom ove sezone nismo bili uspešni u tom delu igre. To u ranijim godinama nije bila odlika Ribnice, ali očigledno da je sada fizionomija ekipe takva i na tome ćemo morati dosta da radimo. Naravno, najbolje bi bilo da utakmice rešavamo ranije, da do petog seta ne dođe.
Najiskusniji su povukli najviše, ali i prostim uvidom u statistiku može se zaključiti ko je podbacio?
- Nemam nameru da o tome javno pričam, to su naše interne stvari i o tome ćemo već na prvom treningu gde ćemo zajedno analizirati dobre i pre svega loše strane igre protiv Vojvodine. Raduje me ipak činjenica da smo ova dva seta koja smo dobili odigrali najbolje ove sezone, čak i bolje nego u utakmica gde smo stizali do konačne pobede. To govori da su mogućnosti ovog tima značajno veće i u narednim kolima moramo da povratimo samopouzdanje i pobednički duh.
Liga se pokazala kao prilično izjednačena, pa u tom slučaju svaki kiks kod kuće mnogo košta. Ribnica je već dva puta poražena kraj Ibra,a za plasman među četiri, što jeste cilj ove sezone, propušteno se mora nadoknaditi na gostovanjima.
- Sasvim je jasno da Ribnica više nema vremena da taktizira i da gubi bodove. Moramo brzo da se okrenemo obavezama koje dolaze, da odigramo hrabro, da mnogo rizikujemo i da tražimo pobede u gostima, što je, priznaćete, jako težak zadatak. Potrebno je prikriti sopstvene nedostatke u igri,a hrabrom i pametnom igrom iskoristiti greške rivala. Ako se tako budemo ponašali ubeđen sam da i sa najtežih gostovanja možemo doneti bodove. Prvi takav ispit imamo već u narednom kolu, u Beogradu sa Partizanom – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8