XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Pavlović hvali srpski „brzi voz“

UMAG, 17. mart (Info centar).- Radomir Pavlović selektor biciklističke reprezentacije zadovoljan je posle prve trke „Istarsko proleće“ završene u nedelju u Umagu!

- U izuzetnoj konkurenciji 193 vozača u 33 ekipe, o čemu svedoči i podatak da se moćni slovenački profi timovi „nisu videli“ na trci, vozili su odlično, svi su završili i imamo dva vozača u prvoj trećini. Posebno je naša reprezentacija moćno delovala u poslednjoj etapi, pa su me pitali koja smo kontinentalna ekipa! Izašli su na čelo, napravili „voz“ i prosek od 50 km na čas da je malo ko mogao da ih prati. U finišu, svi su radili za Gabora Kasu, sjano su zauzeli poziciju i „navlačili“ za sprint. Na nesreću na jendom suženju, došlo je do pada i Kasa se našao na asfaltu. Dobro je izgrebao donji deo leđa, butinu i lakat. Mi smo u generalnom plasmanu poslednje etape bili sedmi, a u ukupnom plasmanu na kraju trke smo bolji od dva slovenačka tima Adrije i Save. Zauzeli smo 12. mesto u konkurenciji 33 tima. Pobedili su Danaci iz tima RSV.

Miloš Borisavljević je završio na 36. mestu a Marko Danilović na 49. u generalnom plasmanu. Jovan Zekavica je bio 78, Gabor Kasa 105, Marko Stanković 139. a Stefan Stefanović 140. Pavlović posebno ističe dobru atmosferu i zahvaljuje sa na saradnji u stručnom timu Predragu Prokiću:

- Članovi ovog tima su sjajni individualci, ali im nedostaje timski duh i na tome smo poradili na pripremama i na dve trke „Trofej Poreča“ i „Istarsko proleće“. Situacija se mnogo popravila, sada su - kao jedan. Nismo još došli do onoga čemu težimo, da sakupljamo UCI bodove plasmanima među osam u etapama i u generalnom plasmanu, jer za to treba i vremena i rada. Sledeća reprezentativna akcije je „Karpatski tur“ u Ruminiji od 29. aprila do 4. maja u UCI 2.2 kategoriji. Planiram da, posle trke „Banjaluka Beograd“ 12. i 13. aprila, napravim izbornu trku, da vidim mlade vozače Kotura, Ambruša, Antonijevića...da proširim krug kandidata.

Prva reprezentativna akcija za juniore je narednog vikenda u Solunu, trka posvećena Aleksanadru Makedonskom, hronometar na pet kilometra i dve kružne etape od po 100 km. Pavlović na raspolaganju ima dobar sastav:

- Pozvao sam Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu iz Partuzana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljana Kostića iz Železničara MBN, Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka. Ova generacija zaslužuje da joj se pruži šansa da vide gde su u međunarodnoj konkurenciji, pogotovo što je to seniorska trka – smatra Pavlović.